RadioVisie

  • .
    .

Radioblad 134: Radiofeesten, en veel Veronica (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Nederlanders helpen ‘Mi Amigo 45’-evenement aan het juiste middengolfgeluid
  • Weekend-luisteraars van Radio Veronica krijgen vernieuwde programmering te horen
  • Terug naar 4 mei 1974 met de ‘Dodenherdenking’ bij Radio Veronica

Zeezenderradio: vier dagen terug van weggeweest

Radio vanaf een schip, voor anker in internationale wateren. Tussen 30 mei en 2 juni gaat in Blankenberge ‘Mi Amigo 45’ door. Weliswaar niet vanop zee, maar wel vanaf de MV Castor voor anker in de lokale jachthaven. Offshore radio was een middengolfgebeuren. Daarom hebben de organisatoren alles in het werk gesteld op het vierdaagse feest ook in de Vlaamse AM-band te laten doorgaan. Maar het VCM wilde van geen liefde weten. Gelukkig zijn er in Nederland nog AM-zenders operationeel. Op diverse frequenties zal het MA45-signaal dan ook te horen zijn: AM 1395 kHz (Friesland, Noord Nederland, Waddeneilanden, Middelburg, Zeeland, Noord-Oost West-Vlaanderen, driehoek: Oostende – Knokke – Brugge). 1332 kHz (Amsterdam, Ternaard, Dokkum). 747 kHz (Harlingen) en 828 kHz (Rotterdam – Hoogvliet). Inmiddels is de webstream gestart. U kan die hier beluisteren. (TB)

Nieuwe weekendjas voor Veronica

Radio Veronica introduceert een nieuwe weekendprogrammering. Vanaf dit weekend ontwaken de luisteraars iedere zaterdagochtend tussen 08:00 en 12:00 uur met ‘Het beste van Veronica Inside’ en iedere zondagochtend met ‘Epic 80’s non-stop’. De middag- en avondinvulling is voor beide weekenddagen hetzelfde; Lindo Duvall en Jasper de Vries zijn er ’s middags en Maurice Verschuuren en Jurjen Gofers sluiten de dag af. Florent Luyckx, (Radio Director): “Het weekend van Veronica heeft een nieuwe invulling gekregen om nog beter te voldoen aan de behoeften van onze luisteraars. Zaterdagochtend kunnen luisteraars nu lekker nagenieten met de beste fragmenten van ‘Veronica Inside’ en zondagochtend kunnen zij hun favoriete 80’s hits aanvragen tijdens ‘Epic 80’s non-stop’. Dit in combinatie met de shows van Lindo, Jasper, Maurice en Jurjen zorgt ervoor dat de nieuwe weekendprogrammering staat als een huis.” (SB)

Radio Veronica (04/05/1974): Dodenherdenking met Frans van der Beek en Will Luikinga

Hierboven zaten we met Veronica in het heden, maar er is ook een hele hap Veronica van lang geleden. Hoog tijd om de fans van deze iconische zeezender nog eens te verwennen. We gaan daarom vandaag precies 45 jaar terug in de tijd, naar 4 mei 1974. Nog steeds een hele bijzondere dag in Nederland. Dan worden immers de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Dat gebeurt vooral om 20:00 uur met twee minuten stilte. Op radio en televisie zijn de programma’s meer ingetogen en wordt er hoofdzakelijk rustige muziek gedraaid. Zo ook toen. Radio Veronica liet zachte deuntjes horen, na een tijdje pakte Frans van der Beek de presentatie weer op. De techniek werd gedaan door een jarige Jos Hooge. Om 21:00 uur werd Frans afgelost door collega Will Luikinga. (TvH)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radioblad 133: Eclips TV, Billboard en MA 45 (audio)

Michel Follet ontvangt opnieuw vier praatgasten (ééntje met hoog Eurovisiesonggehalte) bij EclipsTVThe Billboard Hot 100 Lees verder

Radioblad 132: Radio 227, Siska en Mi Amigo (audio)

Oud Veronica-studio (Lapershoek) bruist nog eens onder het geluid van een hitlijstRadio 2: drie 'madammen' Lees verder

Radioblad 131: Radio IJsbeer, Qmusic, Mi Amigo (audio)

Nederlandse IJsbeer (met radio) opgepakt in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen Eerst was er Foute Muziek, Lees verder

Radioblad 130: André van Duin, Stan Haag, Spotify en Heidi Van Thielen (dubbel audio én één video)

De 'Dik Voor Mekaar Show' en de 'Juke Box' van 30/04/1977 (om naar te luisteren)Spotify Lees verder

Radioblad 129: Joe, Sasha & Davy en… reclame (video)

Anke Buckinx en Sven Ornelis gaan plaatjes draaien bij Mickey in ParijsMocht u de 'Radio' Lees verder

Radioblad 128: Qmusic.nl, Ruud de Wild en radiopiraten

Qmusic.nl zendt deze week de Top 500 van de 10's uitRuud de Wild fulmineert tegen Lees verder

Radioblad 127: Linde en Baken 16 (audio & video)

Linde Merckpoel heeft het gehad met verpakking (en trekt die uit)Radio Mi Amigo: Koning Tack Lees verder

Radioblad 126: Evanna, Melinda & Veronica (audio)

Stukje Mi Amigo bij Radio Evanna Kustradio Melinda werkt aan een appLaatste deel van 'Het Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
5 mei 2019 - 22:05 22:05

Ik vind het zeer jammer voor België dat we de herdenking van een radio station die zoveel gedaan heeft (meestal wel illegaal) voor de luisteraars, geen enkele middengolffrequentie wil ter beschikking stellen. Dat we weeral moeten beroep doen op onze bereidwillige Noorderburen (dank u wel Nederland) vind ik echt beschamend. Mi Amigo had wel iets Nederlands maar toch Belgisch. Een grote foei voor VCM!!! Wat het ook moge zijn.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx