fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radioblad 128: Qmusic.nl, Ruud de Wild en radiopiraten

  • Qmusic.nl zendt deze week de Top 500 van de 10’s uit
  • Ruud de Wild fulmineert tegen de verjonging van radioformats (want ze zetten de vekeerde dj’s in)
  • Agentschap Telecom voegt twee piratenscalpen toe aan hun (stilaan indrukwekkende) lijst

De Top 500 van het (bijna voorbije) decennium

Voor wie maar geen genoeg krijgt van lijstjes allerhande is er vanaf vandaag – maandag 29 april – de ‘Top 500 van de 10’s’ bij Qmusic. U moet er wel voor naar Nederland, maar tegenwoordig is dat ook geen enkel probleem meer. Vier dagen, tussen 06:00 en 19:00 uur de vijfhonderd beste nummers van het decennium. Herman Van Rompuy verdween als Europees president, de iPad werd geïntroduceerd en een afluisterschandaal zorgde er voor dat de Engelse zondagskrant News of the World verdween. Het Belgisch voetbalelftal behaalde brons op het WK in Rusland. Vorig jaar stond ‘Wake me Up’ van Avicii op de eerste plaats, gevolgd door ‘Perfect’ van Ed Sheeran en ‘Hey Brother’ van Avicii. (IK)

Daar klopt toch geen hol van!

De modale Vlaamse bezoeker, lezer (en af en toe kijker) van RadioVisie zal zijn naam kennen, maar veel meer dan dat ook weer niet. Toch is Ruud de Wild (NPO Radio 2) in Nederland niettemin een ‘Klasse A-DJ’. Zet ‘m maar neer in het rijtje van zijn Vlaamse tegenpolen Guy Depré, Sven Ornelis en Peter Vande Veire. Met andere woorden; pakken ervaring, tonnen knowhow en nog veel meer présence. Mannen om naar te luisteren dus. Ruud de Wild klopt trouwens op een spijker die net zo goed alhier ten lande van toepassing is: hij begrijpt niet dat veel radiostations zomaar plots kozen voor een strategische verjongingskuur. Hij heeft het er uitgebreid over in zijn eigen podcast ‘30 Minuten Rauw‘; “Radio is nog nooit zo kut geweest met jonge mensen”. (VO)

Rijzende zon komt niet meer op

Het Agentschap Telecom, de telecomwaakhond van Nederland, heeft donderdagavond (25/04/19) een landpiraat uit de lucht gehaald en in beslag genomen in een natuurgebied bij Neede. De zendmast van maar liefst 65 meter en alle overige apparatuur werd in drie grote containers geladen. Omdat de ontmanteling veel toeschouwers lokte kreeg het AT de assistentie van meerdere eenheden van de politie. Maar alles verliep zonder moeilijkheden. De installatie werd van op afstand bediend door – vermoedelijk – de Rijzende Zon en Combinatie Twente die op 94.5 FM in grote delen van het land te beluisteren waren. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Meer info over onbemande zenders vindt u hier.(PVB)


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Linde Merckpoel heeft het gehad met verpakking (en trekt die uit)Radio Mi Amigo: Koning Tack
Stukje Mi Amigo bij Radio Evanna Kustradio Melinda werkt aan een appLaatste deel van 'Het
Muziekweb, de muziekbibliotheek van Nederland krijgt er 30.000 cd's bijTV kijken zal nooit meer hetzelfde
De Standaard stelt dieptepunt vast in de Vlaamse radiogeschiedenisTV Vlaanderen werkt aan ruimere kijkmogelijkhedenHoe en
Schoolradio anno 2019: kinderen namen het over in AnzegemBas Birker: 'Radio 1 is teveel muziek
Nostalgie zet z'n luisteraars aan het werk op... 1 meiHet is druk aan de Medialaan
International Radio Report boordevol... internationaal archiefnieuwsKoningsdag : Tineke de Nooy presenteert eenmalig vanuit Paleis Soestdijk
Zo maakt u een radioprogramma herkenbaar(der)Breng die rozen naar Jimmy Fey (want hij wordt 80)Heel

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Radioblad 127: Linde en Baken 16 (audio & video)

Radioblad 126: Evanna, Melinda & Veronica (audio)

Luistercijfers Parijs: France Inter opgejaagd door RTL

Radioblad 125: Muziekweb, Netflix, podcast & Lex H.

Radioreclame in VS: nieuwsradio WTOP blijft de grootverdiener

Eclips TV: alweer met hoog ‘radiogehalte’

Sluiten