RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radioblad 126: Evanna, Melinda & Veronica (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Stukje Mi Amigo bij Radio Evanna
  • Kustradio Melinda werkt aan een app
  • Laatste deel van ‘Het grote Veronica Avontuur’

De recyclage van zouwaterjingles voor een zoetwaterpiraat

In de ‘afdeling’ OPINIE van RadioVisie, kon u gisteren een bijdrage lezen van Lodewijk Mariën, waarin hij het o.a. had over het gebruik van ‘fillers’ bij Radio Evanna (het nogal gecontesteerde ochtendprogramma van Gert Verhulst en James Cooke bij NRJ). Wie iets ouder is en niet onbekend met Radio Mi Amigo hoort en weet meteen waar de ‘opvulmuziekjes’ geleend werden. Lodewijk stuurde nog een extra file die we u zeker niet willen onthouden. De stemmen van de zangeressen zijn die van Dream Express. De zusjes Bianca, Stella en Patricia Maessen, die in 1977 België vertegenwoordigden op het Eurovisiesongfestival met ‘A million in 1,2,3′. De groep lag toen onder contract bij… Adriaan Van Landschoot, de oud baas van Radio Atlantis. (IK)

Radio Melinda krijgt wederom forum in KW

Radio Melinda uit Oostende en de Krant van West-Vlaanderen zijn tegenwoordig goede maatjes. Ook deze week krijgen de kustjongens en de beachgirls een flinke portie aandacht. Heel in het kort wordt de geschiedenis van deze letterlijke familieradio nog eens verteld en onthouden we dat er plannen zijn voor een app waarmee de programma’s op smart en andere streamende apparaten zal kunnen worden beluisterd. In het stukje is wederom sprake van twee frequenties. De Oostendse (107.8 FM) en die voor Nieuwpoort (107.2 FM). Alhoewel de lezer zou kunnen begrijpen dat de lokale radio op beide FM-plekken kan worden beluisterd, is dit nog steeds niét het geval voor Nieuwpoort. Hier klikken om het artikel te lezen. En hier om te luisteren.(IK)

Laatste deel van ‘Het Grote Veronica Avontuur’

Veronica 25 jaar: deel 5. In 1959 ontstond het plan om in Nederland, naar Deens voorbeeld van Radio Mercur, een radiostation vanaf de Noordzee te beginnen. Een kwarteeuw later zond de Veronica Omroep Organisatie, via Hilversum 3, vijf afleveringen uit van de documentaire ‘Het Veronica avontuur’. De reeks werd gepresenteerd door Erik de Zwart (foto bovenaan). De voorbije zaterdagen plaatsten we reeds vier delen online. Vandaag zijn we toe aan aflevering 5; ‘Je bent jong en je wilt wat’. In deze documentaire naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de omroep, hoort u onder andere Joost den Draaier (op 31/08/1974 bij Hilversum 3), de Top 40 bij de TROS, Veronica dj’s trekken naar Spanje om te gaan samenwerken met Radio Mi Amigo, de start van de V.O.O. via Hilversum 4 per 28 december 1975, de start van de ’Actie Boemerang’ (januari 1977) en diverse fragmenten uit het publieke bestel van de V.O.O. (TvH)


Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Frank Vanhaverbeke
Frank Vanhaverbeke
29 april 2019 - 10:48 10:48

kunnen ze hun programma misschien Baken 16 noemen dan wordt het wel heel duidelijk waar ze de mosterd proberen te halen maar zo goed als Mi Amigo worden ze nooit.

PVM
PVM
28 april 2019 - 22:48 22:48

Ik heb mijn twijfels of Dream Express die allereerste jingles van Mi Amigo heeft ingezongen zoals hierboven wordt beweert. Mi Amigo is gestart op 1 januari 1974. Die jingles zijn dus vooraf gemaakt geweest. De groep Dream Express is hier in Belgie maar gestart in 1975. Dream Express heeft in een later stadium wel jingles gemaakt voor Mi Amigo, toen ze al in Spanje zaten denk ik. Maar die allereerste jingles waarschijnlijk in samenwerking met Eddy Govert zijn toch ingezongen door iemand anders denk ik. Wie kan mij het juiste antwoord geven aub?

Haveve
29 april 2019 - 09:41 09:41
Antwoord aan  PVM

Het kan best zijn dat je zou twijfelen, en die twijfel kan nog steeds terecht zijn. De zusjes Maesen waren als Hearts of Soul al in 1970 actief in Nederland. In 1973 verhuisden ze naar België, en zou(den) ze (of één) in 1973 meegewerkt hebben aan Sharif Dean’s Do You Love Me (niet bevestigd, maar wel een veel gedraaid nummer bij Mi Amigo), en ook vanaf 1973 met de groep Shampoo (van Bianca’s echtgenoot Luc Smets). Daarna kwam Dream Express, in 1974/1975. Mogelijk was basgitarist/producer Evert Verhees misschien al in relatie met Patricia Maessen, hij heeft later alleszins ook zijn sporen verdiend in de muziekhandel, soms samen met haar. Patricia zelf is onverwacht aan een hersenbloeding overleden in 1996 (44 jaar).

De ‘omgeving’ zat dus zeker goed, ze waren in België alleszins al actief in populaire kringen voor de start van Mi Amigo. Mogelijk zongen ze het dus nog in onder een andere naam, voor studio-opnames wordt echter gewoon iemand ingehuurd. Het zou dan wel over dezelfde zusjes gaan, en dan is Dream Express toch hun grootste wapenfeit in België? Ook internationaal evenaarden ze met die groep hun Nederlandse zevende plaats op het Eurovisiesongfestival met nog eens een Belgische zevende plaats. Stella Maessen scoorde solo zelfs nog een vierde plaats op het songfestival.

Juister zou misschien zijn om te spreken van de zusjes Maessen, en nog juister welke zusjes precies wàt zongen. Dat heeft echter niemand toen exact opgeschreven, denk ik. Dat alles onder voorbehoud dat zij het wel degelijk waren.

PVM
PVM
29 april 2019 - 12:23 12:23
Antwoord aan  Haveve

Inderdaad, je zou gelijk kunnen hebben. Ik heb ze wat gevolgd in die periode, toen ze onder contract stonden van Adriaan Van Landschoot. Hun latere Mi Amigo jingles zoals “tsjoeke boat…Mi Amigo radio” werden in een latere periode gemaakt toen radio Atlantis (helaas) niet meer bestond. Diegene die het misschien wel kan weten is Eddy Govert.

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx