RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Radioblad 123: Radio Gogo, Radio 1 & Mi Amigo (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Schoolradio anno 2019: kinderen namen het over in Anzegem
  • Bas Birker: ‘Radio 1 is teveel muziek en te weinig nieuws’  
  • We gaan 43 jaar terug in de tijd met Radio Mi Amigo

Schoolradio in Anzegem

‘Schoolradio’ heeft in de 21ste eeuw een totaal andere invulling gekregen dan in de decennia daarvoor. Vroeger moesten kinderen zitten en luisteren naar wat de meneer van de radio hen vertelde, alweer vele jaren maken de kids zelf radio. Zopas ook weer in het West-Vlaamse Anzegem. Tijdens de Paasvakantie konden dankzij Buddy – de vroegere Grabbelpas – een zevental kinderen (4 – 6 leerjaar) aan de slag met Radio Go Go. “Het was echt leuk, we hebben het nieuws mogen presenteren. We hebben mopjes verteld en we mochten liedjes raden”, aldus Toon (10). Of ze nu allemaal radiopresentator willen worden, is nog niet zeker. “Ik luister graag naar MNM, naar Peter Van de Veire. Hij is mijn grote voorbeeld want hij kan heel vlot en leuk vertellen. Maar ik ga later toch burgerlijk ingenieur en huisarts worden”, aldus nog Toon. (SB)

Nieuws- en info- radio met teveel muziek

Ieder heeft recht op z’n persoonlijke mening. RadioVisie heeft er zelfs z’n slogan van gemaakt. En dat we daar niet alleen mee staan, dat merkten we gisteren nog eens. Het gedacht van comedian Bas Birker over Radio 1 dat voor de volle honderd procent overeenkomt met dat van ons (en heel veel anderen). Alsof we zijn stukje zelf hadden geschreven. De nieuws- en informatiezender van publieke omroep is inderdaad best goed bezig. Tenminste… op die momenten dat er gedaan wordt waarvoor het kanaal is bedacht: nieuws en informatie brengen. Maar dat gebeurt bijlange na niet de hele dag door. Zelfs geen halve, nauwelijks een kwart… Integendeel, er zijn meer uren zonder, dan met… U leest het nagel-op-de-kop stukje op de website van… Radio 1. Gebrek aan moed en FairPlay hebben ze dan toch weer niet, daar bij 1. (IK)

Radio Mi Amigo: vandaag exact 43 jaar geleden

Bij Radio Mi Amigo (1974-1980) was er tijdens de zomermaanden altijd een programma met verzoekjes en groeten die door de luisteraar zelf konden worden voorgelezen. Het ging om Nederlanders en Vlamingen die hun vakantie aan de Costa Brava en meer bepaald in Playa de Aro, waar de zeezender z’n hoofdkwartier had, doorbrachten. Iedereen kond gewoon binnenlopen in de studio om een persoonlijke boodschap te doen voor het thuisfront, of om een kaartje afgeven dat dan op zondag door Michelle werd voorgelezen in het programma ‘Groeten uit Playa de Aro’. Op 25 april 1976 was Michele echter niet aanwezig en werd de uitzending gepresenteerd door Stan Haag en Bart van Leeuwen, omdat – zo zeggen de vervangers – “Michele een dagje naar de dierentuin in Barcelona is”. (TvH)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radioblad 122: Nostalgie, Joe & Q, Apache (audio)

Nostalgie zet z'n luisteraars aan het werk op... 1 meiHet is druk aan de Medialaan Lees verder

Radioblad 121: Radio Report, Tineke & Sky Radio (video)

International Radio Report boordevol... internationaal archiefnieuwsKoningsdag : Tineke de Nooy presenteert eenmalig vanuit Paleis Soestdijk Lees verder

Radioblad 120: Eddy Keur, VBRO, Freewave (audio)

Zo maakt u een radioprogramma herkenbaar(der)Breng die rozen naar Jimmy Fey (want hij wordt 80)Heel Lees verder

Radioblad 119: Hot Bird, Caroline en StuBru (audio)

VRT Radio 1 is nu ook tot ver buiten Europa te beluisteren via satellietTerugluisteren: 40 Lees verder

Radioblad 118: Radio 1, Caroline, vallende mast (video)

De Classics 1000 van Radio 1 zit er weer op en sommige vaststellingen zijn al Lees verder

Radioblad 117: Veronica, Joe, Mi Amigo (audio & video)

Het Veronica Avontuur: deel 4 Joe draaide 500 elpees in één lange lijst: de cijfersMi Lees verder

Radioblad 116: Landpiraat, Veronica en Melinda (video)

Nederlandse radiopiraten worden steeds agressieverVeronica zette de grootste muzieklegendes op een rijtjeDe Oostendse radio Melinda Lees verder

Radioblad 115: Radioreclame, Klara & RockArt (video)

Overal in Europa stijgen de budgetten voor radio-reclame Pasen is vooral een radiofeest bij Klara (en Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
25 april 2019 - 23:37 23:37

VRT radio dat is zowat een puzzel voor nieuws en praatprogramma’s kan je best zappen tussen Radio 1 & Radio 2 en voor de classics zap je best tussen de classics van Radio 1 en de tijdloze van StuBru.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx