RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radioblad 124: Evanna, TV Vlaanderen, luistercijfers

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • De Standaard stelt dieptepunt vast in de Vlaamse radiogeschiedenis
  • TV Vlaanderen werkt aan ruimere kijkmogelijkheden
  • Hoe en naar wat luisterde Nederland in de maanden februari en maart 2019?

De Standaard heel erg kritisch over Radio Evanna

In de zijn column van gisteren stelde Victor Olsen zich vragen bij de start van Radio Evanna bij NRJ. Inmiddels heeft ook de krant de Standaard kritische bedenkingen bij het programma. Mediahuis draagt de redactionele onafhankelijkheid kennelijk nog hoog in het vaandel. Mediahuis is immers ook eigenaar van de bewuste krant en is eveneens betrokken bij het netwerk van NRJ. Het stukje van mediaredacteur Tom Hermans, is erg kritisch voor het opgevoerde ‘spektakel’, net zoals wij dat waren. Er wordt geëindigd met de woorden: “Gisterochtend, denken we, is een nieuw dieptepunt bereikt in de geschiedenis van de Vlaamse audiovisuele media.” Het stuk zelf kunt u hier zelf lezen. (IK)

M7 hybride Smart TV app wordt geïntegreerd

TV Vlaanderen, de alternatieve radio- en tv-aanbieder via satelliet, biedt z’n content sinds kort ook via een app voor de smartphone aan. Handig is dat niet, want het blijft een klein scherm. De content streamen naar tv is ook niet altijd mogelijk, want niet elk toestel is geschikt. Nu heeft TV Vlaanderen, of althans het consortium waartoe het behoort, de M7 Group, een akkoord gesloten met tv-producent Vestel om de M7 hybride Smart TV app te integreren in hun nieuwe smart toestellen; o.a. Toshiba, Hitachi en Telefunken. Via een ingebouwde satelliet-tuner kan zowel gewoon live tv (lineair) als on-demand (niet-lineair) gekeken worden. Als ‘cord-cutter’ zijn er meer mogelijkheden om tv te kijken dan enkel de kabelboer en tv via internet. (HvG)

Nieuwe luistercijfers in Nederland

De Nederlandse luistercijfers over de periode februari/maart 2019 zijn vandaag bekendgemaakt. NPO Radio 2 staat met 12.4% op de eerste plek. Dat was een maand geleden 12.8%. Radio 538 volgt op een tweede plek met 10.6% (was 10.5%). De derde plaats is voor Radio 10 met 10.1% (was 9.8%). Op de vierde plaats vinden we Qmusic terug met 9.2% (was 9.1%). Als standaard tijdvak wordt 06:00 tot 24:00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedroeg 02:35 uur per dag, dat is twee minuten minder dan in de vorige periode. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7208 respondenten van tien jaar en ouder. (PVB)

Tabel: Radiofreak.nl


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radioblad 123: Radio Gogo, Radio 1 & Mi Amigo (audio)

Schoolradio anno 2019: kinderen namen het over in AnzegemBas Birker: 'Radio 1 is teveel muziek Lees verder

Radioblad 122: Nostalgie, Joe & Q, Apache (audio)

Nostalgie zet z'n luisteraars aan het werk op... 1 meiHet is druk aan de Medialaan Lees verder

Radioblad 121: Radio Report, Tineke & Sky Radio (video)

International Radio Report boordevol... internationaal archiefnieuwsKoningsdag : Tineke de Nooy presenteert eenmalig vanuit Paleis Soestdijk Lees verder

Radioblad 120: Eddy Keur, VBRO, Freewave (audio)

Zo maakt u een radioprogramma herkenbaar(der)Breng die rozen naar Jimmy Fey (want hij wordt 80)Heel Lees verder

Radioblad 119: Hot Bird, Caroline en StuBru (audio)

VRT Radio 1 is nu ook tot ver buiten Europa te beluisteren via satellietTerugluisteren: 40 Lees verder

Radioblad 118: Radio 1, Caroline, vallende mast (video)

De Classics 1000 van Radio 1 zit er weer op en sommige vaststellingen zijn al Lees verder

Radioblad 117: Veronica, Joe, Mi Amigo (audio & video)

Het Veronica Avontuur: deel 4 Joe draaide 500 elpees in één lange lijst: de cijfersMi Lees verder

Radioblad 116: Landpiraat, Veronica en Melinda (video)

Nederlandse radiopiraten worden steeds agressieverVeronica zette de grootste muzieklegendes op een rijtjeDe Oostendse radio Melinda Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
25 april 2019 - 21:39 21:39

Ik heb er ook geen gedacht van wat de MEERWAARDE is van een radiostation om van een (populair?) TV programma deels een radioprogramma te maken.Er is een heel groot verschil.Bovendien zijn niet alle (al of niet populaire) TV makers ook goeie radiomakers.Als dat allemaal de bedoeling is van een nieuw frequentieplan…arm Vlaanderen denk ik dan !
Laat inderdaad ‘gediplomeerde radiomakers’ (er zijn daarvoor inderdaad ook scholen!) die bovendien perfect Nederlands praten die taak overnemen ! En…er zijn ook ‘ongeschoolden’ die het echt véél beter zouden doen…op een eenvoudige lokale radio! We gaan tegenwoordig meer achteruit dan vooruit!
Moge zij die zo’n radiomaken even terugdenken aan de “Taalwenken”, “Voor wie haar soms geweld aandoet”, waarin Marc Galle via de radio elke ochtend om half acht de Vlamingen attent maakte op hun taalonvolkomendheden….zegt genoeg zekers?

Dimitri
Dimitri
25 april 2019 - 18:17 18:17

Ik weet niet wat er na half 8 nog gebeurt bij Evanna maar tot half 8 is het meest spectaculaire in de show dat Gert & James zelf het Nieuws en verkeer lezen. Ik denk dat ik volgende week het gat van Evanna maar weer is vervang door de kalkoen van StuBru.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx