RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radioblad 124: Evanna, TV Vlaanderen, luistercijfers

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • De Standaard stelt dieptepunt vast in de Vlaamse radiogeschiedenis
  • TV Vlaanderen werkt aan ruimere kijkmogelijkheden
  • Hoe en naar wat luisterde Nederland in de maanden februari en maart 2019?

De Standaard heel erg kritisch over Radio Evanna

In de zijn column van gisteren stelde Victor Olsen zich vragen bij de start van Radio Evanna bij NRJ. Inmiddels heeft ook de krant de Standaard kritische bedenkingen bij het programma. Mediahuis draagt de redactionele onafhankelijkheid kennelijk nog hoog in het vaandel. Mediahuis is immers ook eigenaar van de bewuste krant en is eveneens betrokken bij het netwerk van NRJ. Het stukje van mediaredacteur Tom Hermans, is erg kritisch voor het opgevoerde ‘spektakel’, net zoals wij dat waren. Er wordt geëindigd met de woorden: “Gisterochtend, denken we, is een nieuw dieptepunt bereikt in de geschiedenis van de Vlaamse audiovisuele media.” Het stuk zelf kunt u hier zelf lezen. (IK)

M7 hybride Smart TV app wordt geïntegreerd

TV Vlaanderen, de alternatieve radio- en tv-aanbieder via satelliet, biedt z’n content sinds kort ook via een app voor de smartphone aan. Handig is dat niet, want het blijft een klein scherm. De content streamen naar tv is ook niet altijd mogelijk, want niet elk toestel is geschikt. Nu heeft TV Vlaanderen, of althans het consortium waartoe het behoort, de M7 Group, een akkoord gesloten met tv-producent Vestel om de M7 hybride Smart TV app te integreren in hun nieuwe smart toestellen; o.a. Toshiba, Hitachi en Telefunken. Via een ingebouwde satelliet-tuner kan zowel gewoon live tv (lineair) als on-demand (niet-lineair) gekeken worden. Als ‘cord-cutter’ zijn er meer mogelijkheden om tv te kijken dan enkel de kabelboer en tv via internet. (HvG)

Nieuwe luistercijfers in Nederland

De Nederlandse luistercijfers over de periode februari/maart 2019 zijn vandaag bekendgemaakt. NPO Radio 2 staat met 12.4% op de eerste plek. Dat was een maand geleden 12.8%. Radio 538 volgt op een tweede plek met 10.6% (was 10.5%). De derde plaats is voor Radio 10 met 10.1% (was 9.8%). Op de vierde plaats vinden we Qmusic terug met 9.2% (was 9.1%). Als standaard tijdvak wordt 06:00 tot 24:00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedroeg 02:35 uur per dag, dat is twee minuten minder dan in de vorige periode. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7208 respondenten van tien jaar en ouder. (PVB)

Tabel: Radiofreak.nl


Blad Gemist?

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy
Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

• Prem was de Nederlandse Prince of Darkness • Ook Noorwegen meet radio met ‘wearables’ • De doeltreffendste Vlaamse radioreclamespotjes van 2022
Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

• AVS krijgt vijf maanden bescherming tegen schuldeisers • Dit keer voor echt: proef met DAB+ in Martinique • Duitsland: Tweede Bundesmux breidt uit met 18 zenders
Blad 1684: Qmusic, Edwin Fontaine, Studio Brussel

Blad 1684: Qmusic, Edwin Fontaine, Studio Brussel

• Maarten & Dorothee bezorgden Lore een feestelijke dag • Edwin gaat voltijds voor Radio Noordzee • Wie wordt de Nieuwe Lichting van 2023?
Blad 1683: Tom De Cock, Absolute Radio, Spotify (audio)

Blad 1683: Tom De Cock, Absolute Radio, Spotify (audio)

• Tom De Cock en het tegenstribbelende kind • UK: Absolute nam stijlvol afscheid van 1215 kHz • Spotify vervoegt EU-antitrustklacht tegen Apple
Blad 1682: Frits Spits, DAB+ in Frankrijk, Radio Nacional (video)

Blad 1682: Frits Spits, DAB+ in Frankrijk, Radio Nacional (video)

• Frits Spits herstelt van operatie • Frankrijk: nu ook DAB+ in Sarthe en Eure-et-Loir • Radio Nacional live vanaf de Zuidpool

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
25 april 2019 - 21:39 21:39

Ik heb er ook geen gedacht van wat de MEERWAARDE is van een radiostation om van een (populair?) TV programma deels een radioprogramma te maken.Er is een heel groot verschil.Bovendien zijn niet alle (al of niet populaire) TV makers ook goeie radiomakers.Als dat allemaal de bedoeling is van een nieuw frequentieplan…arm Vlaanderen denk ik dan !
Laat inderdaad ‘gediplomeerde radiomakers’ (er zijn daarvoor inderdaad ook scholen!) die bovendien perfect Nederlands praten die taak overnemen ! En…er zijn ook ‘ongeschoolden’ die het echt véél beter zouden doen…op een eenvoudige lokale radio! We gaan tegenwoordig meer achteruit dan vooruit!
Moge zij die zo’n radiomaken even terugdenken aan de “Taalwenken”, “Voor wie haar soms geweld aandoet”, waarin Marc Galle via de radio elke ochtend om half acht de Vlamingen attent maakte op hun taalonvolkomendheden….zegt genoeg zekers?

Dimitri
Dimitri
25 april 2019 - 18:17 18:17

Ik weet niet wat er na half 8 nog gebeurt bij Evanna maar tot half 8 is het meest spectaculaire in de show dat Gert & James zelf het Nieuws en verkeer lezen. Ik denk dat ik volgende week het gat van Evanna maar weer is vervang door de kalkoen van StuBru.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx