RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radioblad 121: Radio Report, Tineke & Sky Radio (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • International Radio Report boordevol… internationaal archiefnieuws
  • Koningsdag : Tineke de Nooy presenteert eenmalig vanuit Paleis Soestdijk (ook… op haar verjaardag)
  • Giel Beelen wordt de mond gesnoerd bij SkyRadio

Nieuwe editie: International Radio Report (gratis)

Het meest recente ‘International Radio Report’ van Hans Knot vond tijdens de paasdagen, samen met de hazen, de klokken en de eieren feilloos de weg naar onze redactie. Omdat het nu eenmaal in onze genen zit, kunnen we niet anders dan die altijd weer boeiende pagina’s boordevol radionieuws, met u delen. Dit keer zijn er een aantal unieke foto’s van Bruno Brandenberger (technicus aan boord van de Mebo II) en Ton Droog (idem dito, maar dan aan boord van de Laissez Faire). Er is de zoektocht naar de geschiedenis en herkomst van het DCR-zendingschip Lucky Star. Plus nieuws over de DVD ‘Pirate Radio’, met als basis de inhoud van het nieuwe Offshore Echos Magazine. Het enige nog gedrukte radiotijdschrift. Tot slot zijn er ook nieuwe afleveringen van de vervolgserie over de houding van de Spaanse politiek tegenover offshore radio en er is de geschiedenis van Radio Luxembourg door Phil Champion. U kunt het verslag hier downloaden. (IK)

‘Koningin van de radio’ vanaf Paleis Soestdijk

‘Koningsdag’ is één van dé feesten waarbij alles en nog veel meer stilstaat in Nederland. Zaterdag aanstaande (27 april) is het opnieuw zover. Tegelijk wordt het een hele speciale dag voor de moeder aller vrouwelijke deejays; Tineke de Nooy (78). Haar ‘TinekeShow‘ wordt immers een hele feestelijke uitzending. Tineke, die tegenwoordig ook steeds vaker ‘de koningin van de Nederlandse radio’ wordt genoemd, is immers tegelijk met Koning Willem Alexander jarig (52). En speciale gelegenheden vragen nu eenmaal om speciale locaties. Daarom wordt haar programma eenmalig ook nog eens live vanaf Paleis Soestdijk uitgezonden. Miranda Heijdra van Stichting Superkatten schuift eveneens mee aan achter de microfoon. Tineke is immers ambassadrice van deze stichting voor (zwerf)kattenopvang. Vanaf 12:00 uur te volgen op NPO Radio 5. (SB)

Nieuwe tv-spot van Sky Radio breekt met concept

Radio is tot nader order een medium om naar te luisteren, maar af en toe een blikje achter de schermen, is nooit weg. Maar radiostations die het zich kunnen veroorloven (omdat ze deel uitmaken van een mediaconcern bijvoorbeeld) maken ook graag gebruik van de televisie om zichzelf in het zonnetje te zetten. Dat is wat het Nederlandse Sky Radio dezer dagen weer doet. Hun nieuwe tv-promo is sedert enkele dagen te zien bij diverse commerciële omroepen in Nederland. En er steekt een verhaaltje achter; DJ Giel Beelen stapt de studio van Sky Radio binnen maar net als hij wil beginnen met de uitzending wordt hem het zwijgen opgelegd door het radiostation. Qua concept een stijlbreuk, want eerder pakte men vooral uit met de internationale artiesten die te horen zijn bij het nonstop muziekstation. (SB)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radioblad 120: Eddy Keur, VBRO, Freewave (audio)

Zo maakt u een radioprogramma herkenbaar(der)Breng die rozen naar Jimmy Fey (want hij wordt 80)Heel Lees verder

Radioblad 119: Hot Bird, Caroline en StuBru (audio)

VRT Radio 1 is nu ook tot ver buiten Europa te beluisteren via satellietTerugluisteren: 40 Lees verder

Radioblad 118: Radio 1, Caroline, vallende mast (video)

De Classics 1000 van Radio 1 zit er weer op en sommige vaststellingen zijn al Lees verder

Radioblad 117: Veronica, Joe, Mi Amigo (audio & video)

Het Veronica Avontuur: deel 4 Joe draaide 500 elpees in één lange lijst: de cijfersMi Lees verder

Radioblad 116: Landpiraat, Veronica en Melinda (video)

Nederlandse radiopiraten worden steeds agressieverVeronica zette de grootste muzieklegendes op een rijtjeDe Oostendse radio Melinda Lees verder

Radioblad 115: Radioreclame, Klara & RockArt (video)

Overal in Europa stijgen de budgetten voor radio-reclame Pasen is vooral een radiofeest bij Klara (en Lees verder

Radioblad 114: TOPradio, Qmusic en StuBru (video)

TOPradio is op zoek naar medewerkers 'Foute Vrijdag' enkel in Nederland op Goede VrijdagDe 'Zwaarste Lees verder

Radioblad 113: Caroline, StuBru en Les Reed (audio/video)

De videostream van Norderney 192 blikt terug op de RSL-avonturen van Radio CarolineHet Hilversumse productiebedrijf Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx