fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Radioblad 108: VROB, Amazon en Happy AM (audio)

  • Evenementenradio VROB is klaar voor de zomertournee
  • Alexa van Amazon is dan toch (nog) niet zo slim
  • Mi Amigo 45 ook te beluisteren in… Zeeland (op AM)!

VROB doet het mobiel vanuit een ‘woonwagen’

Evenementenradio VROB begint aan z’n ‘zomertournee’ vanuit een gloednieuwe mobiele studio. Vanaf vandaag, vrijdag 12 april staat de eigenhandig omgebouwde oude woonwagen, drie dagen lang geparkeerd op het Chiroterrein in de Kloosterstraat in Beervelde naar aanleiding van de 29ste Chirofeesten aldaar. Het VROB-team (foto bovenaan) is telkens van 12:00 tot 20:00 uur aan de slag. Het hele radioweekend staat er in het thema van de jeugd. VROB blikt trouwens ook al even vooruit naar het volgende evenement waar ze te gast zijn. Over twee weken duiken ze op tijdens het (echte) slotweekend van het Feestpaleis in Beervelde (een zaal met een radioverleden!). VROB is te beluisteren op 97.2 FM, vrob.be of via de nieuwssite Lochristi Blogt. Hoe de oude woonwagen een moderne mobiele studio werd, ziet u hier(TB)

Slimme luidspreker heeft heel veel hulp nodig

Smart speakers ofwel slimme luidsprekers. Zowel het begrip als het toestel zelf vinden versneld hun weg in taalgebruik en huiskamer. Al is die slimmerik toch nog niet zo heel… slim. Het ding heeft blijkbaar heel wat hulp nodig. Neem nu de ‘Alexa’ van Amazon, één van de meest verkochte apparaten. Duizenden werknemers van de producent luisteren stiekem mee naar de opnames bij miljoenen gebruikers. Al is het misschien net iets minder erg dat het lijkt. Als Alexa een opdracht krijgt, maar die niet begrijpt, wordt een geluidsopname naar een werknemer van Amazon gestuurd. Die beluistert het fragment, noteert wat er wordt gezegd en leert het ­systeem wat het exact moet doen als het nogmaals dezelfde opdracht krijgt. Een interessant artikel over dit fenomeen leest u bij VRT.NWS. (IK)

Mi Amigo 45 ook te beluisteren op middengolf

Van 30 mei tot en met 4 juni ligt er in de haven van Blankenberge een heus zendschip. De Castor wordt vier dagen lang de plek waar vandaan de ‘tribute’ uitzendingen van Radio Mi Amigo doorgaan. Dit naar aanleiding van het feit dat het in 2019 precies 45 jaar geleden is dat deze iconische zeezender van start ging. Naast een FM-frequentie, die later wordt bekend gemaakt, voor de regio Blankenberge en het internet, zullen de programma’s gedurende het complete evenement ook te beluisteren zijn op AM. Het signaal wordt immers integraal overgenomen door Happy AM op 1395 kHz. Er wordt vanuit Middelburg uitgezonden, waardoor de programma’s ook tot op de Havenfeesten in Blankenberge zullen te horen zijn. Marc Jacobs, één van de populairste stemmen bij Mi Amigo, maakte er een spot over. Vanaf volgende maand via de zender te horen, als toevoeging aan hun TOTH. In hoge rotatie dus. Maar nu al in primeur in het Radioblad. (PDL)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Misschien vraag je je soms af hoe radio-presentatoren altijd prima klinken, ook in auto’s met
Een geschiedenis van '100 Jaar Nederlandse radio' in veel podcast-delenOok in de media is het
Mengpanelen Toen Willem van Kooten (Joost den Draayer) in maart 1968 de lokale omroep van
Vlaams minister van Media Geert Bourgeois bepleit geen digitale revolutie, maar een digitale evolutie. Dat
Toch nog sprankeltje hoop voor tweede Duitse Bundesmux?Ook in Bordeaux en Toulouse zijn de slots
Radio World geeft een technische inkijk in de studio's van NRJ VlaanderenJoe's favoriete liedje uit
MEDIALAAN bouwde twee nieuwe radiostudio'sFelix Meurders volgt Tineke de Nooij op als winnaar 'Zilveren Reissmicrofoon'Patrick
Frankrijk: erkende radiostations nationale muxen mogen zelf hun operator aanduidenNieuwe Zwitserse DAB+ operator wil kanalen

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
marc Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
marc
Gast
marc

Ik hoop dat ze bij Happy AM op 1395 kHz ook eens een betere zendmast krijgen! Ik denk dat we met 100W toch iets zouden mogen horen op +-70km? Ik krijg de 280W van Ipswich wel goed binnen! Controleer eens op je autoradio … 1170khz.

Meer in Actueel
StuBru’s Tijdloze stream kreeg (in stilte) ‘promotie’

Radioblad 107: Max van Weezel, Ruud de Wild, Paul Severs (audio)

Luistercijfers Wallonië: Nostalgie bevestigt, RTBF op ramkoers met CIM

Radiovisie’s DAB+ weekrapport (11)

Radio Minerva ruim 20 keer groter dan NRJ

Vlaamse CIM-luistercijfers (november 2018 – februari 2019): daar is Minerva!

Sluiten