fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Radioblad 106: speciale Paul Severs-editie (video)

Paul Severs praat over Sylvain Tack bij Radio 2

Zoals u gisteren in een apart artikel al kon lezen, is de band tussen de zopas overleden Vlaamse zanger Paul Severs en zijn eveneens gestorven ontdekker Sylvain Tack (5 februari 2006), altijd bijzonder geweest. We kunnen er hele pagina’s mee vullen, maar het is interessanter om het Paul Severs zelf te horen vertellen. Op 14 april 2011 kon hij zijn aparte relatie met de oud-eigenaar van Radio Mi Amigo bij Radio 2 Vlaams-Brabant, tijdens het programma ‘Middagpost’ met Niels Vandeloo, uitleggen. Dit gesprek had plaats naar aanleiding van de toen op stapel staande film over Sylvain Tack. (Foto bovenaan: Ricky Gordon, Sylvain Tack, Paul Severs)

Sylvain Tack praat over Paul Severs bij Joepie

Het jongeren blad ‘Joepie’ speelde een hele belangrijke rol in de carrière van Paul Severs. Eigenlijk was het omgekeerd. Of ze vulden elkaar bijzonder goed aan. Kan ook. Manager Sylvain Tack wilde in 1973 persé een eigen muziek- en jongerenblad op de markt brengen om zijn poulain en bij uitbreiding ook andere Vlaamse artiesten te steunen. Het tijdschrift, onder leiding van Guido Van Liefferinge, werd een instant succes. Niet in het minst door de gratis ‘flexi’-plaatjes waarop de ‘stories’ van bekende Vlaamse artiesten werden verteld. Door hen zelf en door mensen uit hun naaste omgeving. In Joepie nummertje 3 vindt de lezer de ‘Paul Severs Story’ terug, met een bijdrage van onder andere… Sylvain Tack.

Canvas praat met Paul Severs over Sylvain Tack

Tot slot van deze speciale Radioblad-editie, nog eens terug naar de publieke omroep VRT, afdeling ‘televisie’. Op 5 februari 2006 sterft Sylvain Tack. Het nieuws wordt pas drie dagen later bekend. Maar vanaf dat moment struikelen de media over elkaar heen om het nieuws te brengen. Daarbij komen zowel radio, de gedrukte pers als de tv meestal terecht bij… Paul Severs. Iedereen kent immers de bijzondere relatie tussen het duo. ‘Terzake’ het actualiteitenprogramma met extra duiding van Canvas, stuurt een reportageploeg naar Huizingen, waar Paul Severs herinneringen aan Sylvain mag ophalen. Het fragment wordt ingeleid door toenmalig journalist Siegfried Bracke.  

Speciale editie met dank aan Theo van Halsema


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Meer over Radio Mi Amigo

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het Veronica Avontuur: deel 4 Joe draaide 500 elpees in één lange lijst: de cijfersMi
Pasen, dat is dé verrijzenis, dat zijn de klokken, de eitjes, de hazen… Maar in
De stem van 'Met het oog op morgen' zwijgt voor altijdRuud de Wild heeft een
Collectors items: zeldzame tunes en fillers die zeezenders gebruiktenDarren Davis, baas van 858 Amerikaanse radiostations,
André van Duin en Ferry de Groot plannen een comeback van 'De Dik Voormekaarshow'De Brexit
Joepie!-lijst is één week te downloaden Op 30 maart jongstleden zond Foutmuziekradio.nl opnieuw een hitlijst
Ferry Eden gaat terug naar 31 maart 1974 Er zijn nog zekerheden in het leven.

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
NRJ wordt even Ariana Grande Radio (video)
Zanger en ex-Mi Amigo-dj Paul Severs overleden (audio)
Radioblad 105: Spotify, Stan Haag en Mi Amigo
Canal 3 ‘All The Way’ met Brandy-jingles (audio)
Google laat artiesten in de kou… (video)
Radioblad 104: Mercur, De Vrije Radio en StuBru (audio)
Sluiten