fbpx

RadioVisie

.
Yesterdayland
.

Radioblad 105: Spotify, Stan Haag en Mi Amigo

  • Spotify heeft meer aandacht voor Belgische muzieklijsten
  • Panorama in april 1978 over Stan Haag en Mi Amigo
  • BBQ tijdens Mi Amigo-reünie aan boord van een zendschip

Spotify kleuren beetje Belgisch

Spotify probeert met specifieke afspeellijsten beter op de Belgische muziekfans te mikken, weliswaar vanuit… Amsterdam. Ongeveer de helft van de gebruikers luistert via vooraf opgestelde afspeellijsten. Die worden niet door algoritmes, maar door heuse muzieksamenstellers bij elkaar gesprokkeld op basis van genre, gemoedstoestand en/of regio. Wat het voor alle artiesten interessant maakt om een nummer in zo’n playlist te hebben staan. Als een track het lokaal goed doet, dan kom zo’n liedje na een tijdje en veel streams meestal ook op een internationale playlist terecht. Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux): “We bieden artiesten een ecosysteem waarin hun liedjes kunnen reizen. Als we merken dat een Belgisch dance-nummer in Londen aanslaat, droppen we het in een Britse playlist.” (IK)

Stan Haag solliciteert via Panorama naar nieuwe job

Radio Mi Amigo nam eind 1974 de vlucht vooruit naar het Spaanse badstadje Playa de Aro. De Nederlandse anti-zeezenderwetgeving was van kracht geworden per 1 september van datzelfde jaar en ongehinderd programma’s maken kon er toen niet meer. Omdat van het bestaande dj-team niet iedereen een avontuur op het Iberisch schiereiland zag zitten, moesten er nieuwe mensen gevonden worden. De eerste was oud-Veronica medewerker Stan Haag. Na een tijdje ging ook z’n toenmalige echtgenote Michèle, programma’s maken. Maar begin 1978 was het radio-avontuur helemaal op voor het koppel. Ze kwamen terug naar Nederland en spraken heel gretig met de pers over het waarom. Onder andere het weekblad Panorama besteedde ettelijke pagina’s aan hun belevenissen. We lichtten er de juiste bladzijden uit en maakten er een pdf-je van. (SB)

BBQ aan boord van een zendschip in Blankenberge!

En omdat we het hierboven toch al over Radio Mi Amigo hadden, kunnen we er net zo goed nog even mee doorgaan. Vanaf 30 mei en dat gedurende vier dagen komt de grote reünie er aan. Decor is de haven van Blankenberge. Tijdens ‘Mi Amigo 45’ wordt herdacht dat het in 2019 alweer 45 jaar geleden is dat dit grote radio-avontuur begon. U kan alles ter plekke volgen en zelfs een kijkje nemen aan boord van het tijdelijke zendschip de ‘Castor’. Trouwens dit is niet zomaar een lukraak gekozenboot, want het gaat om het zusterschip van de Bellatrix, dat ooit fungeerde als tender voor Radio Caroline. Ook de ‘Sirius’ van Greenpeace is een varende en drijvende zuster. De Castor zelf werd één keer ingezet om de Ross Revenge (Caroline/Monique) te bevoorraden. Op 1 juni kan u aan boord, met de dj’s en andere oud medewerkers van Mi Amigo, barbecuen. Details vindt u hier. (TB)


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Heidi Van Thielen wil nieuwe werelden verkennenSoundcloud breidt verder uit (In België)Erdoorwurmen worden oorwurmen. Of
Omdat we nog een voorraadje hebben, ook vandaag een portie MA45Al tien jaar niet meer
De MENT muziek en programma's overal mee nemen. Naar het strand, op de fiets, op
Het Blad neemt een pauze (want niemand lijkt te werken)Mi Amigo Award wordt overmorgen uitgereikt
Ik had een afspraak bij een wegrestaurant, in verband met eventuele deelname aan een tv-programma.
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Vorige week vond in het Amerikaanse Mountain View (Californië) de Google I/O plaats, een ontwikkelaarsconferentie
U weet dat wij fervente fans zijn van podcasts. Niet alleen omdat het om audio

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Canal 3 ‘All The Way’ met Brandy-jingles (audio)

Google laat artiesten in de kou… (video)

Radioblad 104: Mercur, De Vrije Radio en StuBru (audio)

De juridische erfenis van Sven Gatz

Radioblad 103: StuBru, Veronica en EclipsTV (audio)

Radioblad 102: StuBru, Radio 2 en meer Veronica

Sluiten