fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

Radioblad 103: StuBru, Veronica en EclipsTV (audio)

  • 16-jarige Amber Broos mag draaien op filefuif van Studio Brussel
  • ‘Trein-spot’ van Radio Veronica en Tom Collins met muziek van Jean-Jacques Perrey
  • Cas Goossens (VRT) en Paul Roelandt van ‘Vrije Radio’ te gast bij Eclips TV

Studio Brussel ‘kleurt’ Amber of omgekeerd

Amber Broos aka 13 AMPS is de naam. Om in de gaten te houden, want deze zestienjarige (!) dj is aan een blitzoffensief bezig. Een nieuwe stap op weg naar de definitieve doorbraak ligt in het verschiet, want de jongedame mag na de paasvakantie draaien tijdens de StuBru filefuif. Broos begon reeds als dertienjarige met het kiezen, draaien en mixen van muziek. In 2016 werd ze de winnares van de ‘Robert Abigail Academy’ en werd ze één jaar lang persoonlijk begeleid door deze Nederlandse top-dj. Op haar veertiende bracht ze als jongste dj ooit haar eigen track uit; ‘Living On The Right Side’. Amber heeft inmiddels ook een contract in de Brusselse muziektempel Ancienne Belgique en ging vorige zomer ook al draaien in Ibiza.

De trein van Veronica die nooit uitweek

Voor de liefhebbers van jingles en andere nostalgici, gaan we nog één keer terug naar Jean-Jacques Perrey & Gershon Kingsley… Het duo was deze week al ruim in ‘beeld’ in deze rubriek. Het is inderdaad pas als we wat dieper gaan graven, dat we merken hoe vaak hun muziek is gebruikt in de woelige jaren van de offshore radio. Eergisteren (editie 101) zetten we hun originele compositie ‘Mister James Bond’ online, waarbij we opmerkten dat die gebruikt werd door Radio Veronica om te waarschuwen dat ‘treinen nooit opzij gaan’. Nobel van de zeezender. Er werd daarbij gebruik gemaak van de prachtige stem van Tom Collins. Dat de spot opduikt in deze editie van het Radioblad heeft er vooral mee te maken dat nogal wat ‘lezers’ vroegen naar de Veronica-spot. En wij kunnen u moeilijk iets weigeren. (TB)

‘Vrije Radio’ bij Eclips TV

Michel Follet zet volgende week weer tal van gasten centraal in zijn talkshow ‘Aan het juiste adres’. Naar goede gewoonte, met de nodige focus op media. Twee gasten verdienden er ooit hun boterham en de appreciatie van het grotere publiek mee. Cas Goossens (fotocredits: Eclips TV) is de centrale gast. De ‘grote baas’ van de VRT van 1986 tot 1996, maar vooral een integer journalist en héél fijn mens. Hij zette zijn schouders mee onder het duidingsprogramma op de radio ‘Actueel’, bij het toenmalige bij BRT 1. Paul Roelandt schuift eveneens aan. Zanger van bekende liedjes zoals ‘Mijn Dorpje’ en ‘Neem Eens Een Kind Bij De Hand’. Hij nam in 1981 ook het plaatje ‘Vrije Radio’ op. Cas en Paul: vijf dagen lang tussen 8 en 12 april. Hier vindt u de juiste tijdstippen waarop het programma wordt uitgezonden. (TB)


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Meer over Studio Brussel

Meer over Veronica

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
In april 1984 vierde de Veronica Omroep Organisatie het feit dat het 25 jaar was
Het Veronica Avontuur: deel 4 Joe draaide 500 elpees in één lange lijst: de cijfersMi
De stad Antwerpen krijgt haar eerste zendschip! In 1962 lag voor de Belgische kust, ter
Collectors items: zeldzame tunes en fillers die zeezenders gebruiktenDarren Davis, baas van 858 Amerikaanse radiostations,
Terug naar 2 april 2002 Aan het zeezenderavontuur van Radio Veronica kwam, na veertien jaar,
Veertig jaar geleden - het is 1979 - de winter verdwijnt langzaam en maakt plaats

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Radioblad 102: StuBru, Radio 2 en meer Veronica
Nederland: akkoord over tweede commerciële mux en lokale DAB+
Nieuwe erkenning voor 19 radiostations waarvan erkenning werd betwist
Radioblad 101: Offshore-fillers en een radiomastodont
Het falende DAB+ beleid van de overheid
Radioblad 100: Ross Revenge, Miley Cyrus, Radio SOT
Sluiten