RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Zomerhit 2023: Radio2 ‘parkeert’ 6 weken in Blankenberge

Eén en Radio2 slaan de handen in elkaar voor een nieuwe editie van ‘Zomerhit’. Gaststad in 2023, gedurende zes weken, is Blankenberge. Van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus strijden twintig artiesten er om de trofee. Luisteraars en kijkers bepalen wie die mee naar huis mag nemen. Ook de sociale media van de VRT-zenders worden volop ingezet.

De studio van Radio2 wordt opgesteld aan het begin van de Belgium Pier in Blankenberge. Er wordt live uitgezonden. Tijdens de week van 09:00 tot 20:00 uur, in het weekend tussen 11:00 en 20:00 uur. Elke weekdag zijn er optredens om 15:30 en 19:30 uur. Alle Zomerhit-verhalen van voor en achter de schermen kunnen dagelijks mee gevolgd worden op Radio2 en VRT MAX.

De Zomerhit-televisieshow van Eén krijgt een plek naast de vuurtoren, aan de andere kant van de zeedijk. De opnames vinden plaats op woensdag 12, maandag 17 en dinsdag 18 juli, woensdag 2, donderdag 3 en zaterdag 19 augustus. In de eerste vijf shows worden de twintig genomineerden voorgesteld en treden ook nog heel wat andere artiesten op. 

De uitzendingen zijn te bekijken op Eén en VRT MAX, wekelijks op zaterdagavond, vanaf 15 juli. Op zaterdag 19 augustus volgt de finale. De tien populairste nummers strijden dan voor de titel ‘Zomerhit 2023’, live op Eén en VRT MAX. Siska Schoeters en Niels Destadsbader (foto bovenaan) presenteren.

De maanden juli en augustus staan sowieso in het teken van de muziek bij de publieke omroep. Naast Eén en Radio2 pakken ook alle andere VRT-zenders uit met initiatieven. Meer info volgt binnen afzienbare tijd. (DP)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx