RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Radio2: Kim Van Oncen naast Peter Van de Veire in de ochtend

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Kim Van Oncen, in Vlaanderen bekend als actrice in ‘Dertigers’, wordt de sidekick van Peter Van de Veire als die begin 2023 van start gaat met het ‘genationaliseerde’ ochtendblok bij Radio2.

Luisterend Vlaanderen verslikte zich eind augustus in de ochtendkoffie toen bekend werd dat de VRT had besloten om het regionale informatieve ochtendblok te schrappen. Vanaf januari zou de bij MNM-gestopte Peter Van de Veire de uurtjes tussen 06:00 en 09:00 voor z’n rekening nemen.

De VRT was en blijft echter vastbesloten om een van de meest controversiële programmawijzigingen van Radio2 toch door te zetten. Dat mag ook blijken uit deze nieuwe ’teaser’, waarvan er ongetwijfeld nog meerdere zullen volgen. Bij MNM kreeg Peter al de hulp van meerdere side kicks, nu is duidelijk geworden dat hij ook bij de publieke familiezender er niet alleen aan begint.

Alvast Kim Van Oncen – haar exacte leeftijd is overigens een goed bewaard geheim, maar ze is momenteel sowieso ergens achteraan de dertig – zal aan zijn zijde de luisteraars tijdens de ochtend begeleiden. Ze is helemaal nieuw bij de radio. Bij het grote publiek is Kim vooral bekend als actrice uit de succesvolle Eén-fictiereeks ‘Dertigers’, waar ze vier seizoenen lang de rol speelde van Saartje De Smet.

Daarnaast is ze ondernemer – samen met haar broer baat ze de AD Delhaize uit in Putte-Kapelle – en een echte IT-girl en influencer avant la lettre als blogster en op sociale media. ‘Bovenal is ze een vrouw die met beide voeten in de wereld staat én een duidelijke mening heeft waarin mensen zich vast zullen herkennen’, aldus het VRT-persbericht. Luisteraars zullen daarover binnenkort zelf kunnen oordelen.

De naam en exacte startdatum van de nieuwe ochtendshow worden later bekendgemaakt op Radio2.

Welkom, Kim Van Oncen!

Kim Van Oncen is binnenkort te horen in de nieuwe ochtendshow van Radio2! Samen met Peter Van de Veire maakt ze jou wakker. Welkom Kim!

Posted by Radio2 on Thursday, December 15, 2022

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
16 december 2022 - 16:54 16:54

De gekende ruime babbels van Peter Van de Veire, het regionale nieuws en de nodige reclame. Ik hoop alleen maar dat er volgend jaar nog ruimte overblijft voor muziek in het ochtendblok van Radio2.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx