RadioVisie

  • .
    .

Radio 2-karavaan trekt naar Bredene

Dat de geschiedenis een opeenvolging is van golfbewegingen, dat bewijst ook het feit dat deze zomer de Vlaamse muziek meer dan ooit helemaal terug is. Na een heel diep dal is de terugkeer al een tijdje bezig, met in 2022 een nieuw hoogtepunt. Of toch iets in die buurt. Vooral aan de kust. VTM stofte ‘Tien om te zien’ af en de publieke omroep zocht een nieuw elan voor de stokoude en even grijs geworden zoektocht naar de ‘Zomerhit’.

Het liedjesfestival dat dit jaar vooral Eén als locomotief heeft zette gisteren – zaterdag 23 juli- een punt achter de opnames van de tweede televisieshow. Uiteraard was ook Radio 2 erbij. Uiteindelijk startte het tweede publieke radionet deze queeste naar de leukste hit van de zomer zelf in 1973. Eén, Siska Schoeters, Niels Destadsbader (foto bovenaan) en hun muzikale gasten namen in stijl afscheid van De Panne, waar de VRT twee weken had gekampeerd.

Volgende week verhuist de karavaan naar Bredene. Place to be: het Duinenplein, naast de Koninklijke Baan, ter hoogte van de kruising van de Driftweg, Kapelstraat en Duinenstraat. Vanaf maandag 25 juli tot en met zaterdag 6 augustus is iedereen welkom van 10:00 tot 20:00 uur om, in en nabij de radiostudio. Op weekdagen is er aandacht voor vakantietips tijdens het programma ‘Radio2 Aan zee’ (10:00 – 12:00 uur). De genomineerden die kans maken op de Zomerhit-trofee komen langs tussen 13:00 en 16:00 uur, om zichzelf te promoten. En omstreeks 15.30 en 19.30 uur treden artiesten van bij ons op in een intieme setting. 

​Op woensdag 27 en donderdag 28 juli neemt Eén er televisieshows 3 en 4 op. De toegang is helemaal gratis. Radio 2 zorgt voor een uitgebreid verslag achter de schermen. Ook op de sociale media van Eén en Radio 2 is alles te volgen. (ML)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx