RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Radio2: grote burgemeestersbevraging over energiecrisis

Nood aan actie om niemand in de kou te laten staan

Het is hét onderwerp van gesprek: onze energiefactuur. Iedereen is ermee bezig, ook de lokale overheden. Radio2 vroeg aan alle burgemeesters in Vlaanderen en Brussel: wat doen de steden en gemeenten om hun energiekosten te beperken en hoe helpen ze hun burgers om dat ook te kunnen doen? De resultaten hoor je nu op Radio2 en lees je op radio2.be en VRT NWS.

Interactieve kaart

Naast de radioberichten en artikels is er ook een digitale kaart van Vlaanderen en Brussel. Daarop kun je jouw stad of gemeente opzoeken en ontdekken wat die doet. Heel wat burgemeesters geven in een video persoonlijk wat uitleg. In samenwerking met VRT Innovatie werd in alle regio’s een automatische babbelbox geplaatst waar de burgemeesters hun inwoners rechtstreeks te woord konden staan. Daarnaast lees je op de digitale kaart ook wat je zult voelen van de energiecrisis in jouw gemeente.

Uitgebreid onderzoek

Radio2 stuurde alle 319 Vlaamse en Brusselse burgemeesters een bevraging. Van 140 gemeenten kwam de vragenlijst ingevuld terug. 7 van de 13 centrumsteden deden mee. Sommige gemeenten die deelnamen gaven aan dat de energiecrisis nog in volle ontwikkeling is en dat ze daarom niet op alle vragen een antwoord konden formuleren. De vragenlijst werd opgesteld in samenwerking met prof. dr. Herwig Reynaert.

Nog meer energie op Radio2

Het is duidelijk: de energiecrisis staat hoog op de agenda van onze overheid, zeker ook op regionaal niveau. Maar ook de burger zelf is er intensief mee bezig. Radio2 biedt daarom de mogelijkheid aan de luisteraars om tips en tricks met elkaar te delen. Op maandag 17 oktober is er de grote Radio2 Energiedag. Wat doe jij zelf om energie te besparen en zuiniger te leven? Over welke goedkopere energiebronnen ben jij enthousiast? Tegen welke problemen loop jij aan en met welke vragen zit jij? Op 17 oktober kun je dat delen met alle Radio2-luisteraars.

De maandag daarop start ‘De Inspecteur’ met een themaweek over gas. Van maandag 24 oktober tot en met vrijdag 28 oktober focust Sven Pichal vijf dagen lang op de gasproblematiek en de torenhoge prijzen. Hij zoekt naar oplossingen en alternatieven, praat met specialisten en ervaringsdeskundigen en helpt waar hij kan. Waarom moeten we van het gas af? Wat zijn de alternatieven en zijn die wel voor iedereen haalbaar? En wat moet dat allemaal kosten?

  • Radio2 Energiedag: maandag 17 oktober op Radio2, VRT MAX en radio2.be
  • De Inspecteur: themaweek over gas. Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 oktober op Radio2, VRT MAX en radio2.be


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx