RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Radio Zoutloos in de Westhoek en Antwerpen

Na Radio Noordzee en Radio Melinda, verankerd in Oostende en Middelkerkse bodem, heeft nu ook Radio Kompas (105.8 FM voor Het Houtland en de Westhoek, en op 106.3 FM voor Oostende en de kustlijn) het luisterspel ‘Zoutloos’ in de programmering opgenomen. De productie van het theatergezelschap Studio Orka, met een topcast, heeft het over het wel en wee in een woonzorgcentrum. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige locatievoorstelling ‘Zoutloos’, die eerder al toerde in de woonzorgcentra in Vlaanderen.

De vraag om Radio Zoutloos uit te zenden kwam van het Cultuurcentrum de Brouckere in Torhout, die deze ontroerende én hilarische productie aanbood en hiervoor samenwerkt met diverse partners in de stad. Studio Orka maakte in samenwerking met CC De Grote Post in Oostende dit luisterspel.

Ze willen vooral een gezamenlijke luisterbeleving aanbieden in de betere traditie van ‘Het Koekoeksnest’, eertijds heel succesvol uitgezonden op Radio 2. Veel mensen hebben de beste herinneringen aan het samen aan de radio gekluisterd zitten voor nieuwe belevenissen van de hoofdrolspelers, waarbij ze hun eigen verbeelding aan het werk kunnen zetten.

Studio Orka werkt voor een breed publiek. Het luisterverhaal is toegankelijk voor jong en oud: kinderen vanaf zeven jaar, volwassenen en een ouder publiek. Daarom programmeert Radio Kompas, als lokale radio, het luisterspel voor een breed publiek én een aantal specifieke groepen, zoals de bewoners van Sint-Augustinus in Torhout. Kompas werkte al eerder samen in deze coronapandemie in een specifiek verzoekprogramma. De huizen van Tordale én ook het AZ Delta campus Torhout doen mee. 

Alle afleveringen, zes in totaal, worden telkens om 14:15 uur op dinsdag en donderdag uitgezonden, vanaf 23 maart en dit gedurende drie weken. Ook in het WZC, Tordale en AZ Delta luisteren ze op dat moment mee. Op zaterdag en zondag wordt een compilatie van twee afleveringen aangeboden via de Kompas-website.

Ook op Centraal

Tijdens de paasvakantie wordt Radi’O Zoutloos ook uitgezonden op Radio Centraal in Antwerpen. Voor het Antwerpse wierp HetPaleis zich op als partner. Het theaterhuis engageerde Centraal om het hoorspel uit te zenden vanaf 6 april. Twee weken lang is er op dinsdag, woensdag en donderdag om 14:30 en 19:00 uur een aflevering te beluisteren. (MT)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx