RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Radio West: Golden Earring negen keer in ‘Eeuwige Roem Top 100’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Luisteraars van Radio West eren de Golden Earring in het jaar dat de band moest stoppen. De Haagse rockers staan maar liefst negen keer in de ‘Eeuwige Roem Top 100’, de ranglijst met popklassiekers die dit Nederlandse regionale station ieder jaar op Tweede Pinksterdag uitzendt.

Voor 2021 kwam een recordaantal van bijna zesduizend stemmen binnen. Vorig jaar waren dat er zeshonderd minder. Het is de zesde keer dat deze lijst wordt uitgezonden. Afgelopen weken kon er online gestemd worden en dat is massaal gedaan. Veel deelnemers geven aan dat ze George Kooijmans en zijn collega’s extra in het zonnetje willen zetten.

Dit jaar werd duidelijk dat de medeoprichter van de Golden Earring lijdt aan de spierziekte ALS. Hij kan niet meer optreden en als gevolg daarvan besloot de band per direct te stoppen. In 2021 kwam de band vijf keer voor in de lijst. Dit jaar zijn ‘Weekend love’, ‘Going to the run’, ‘She flies on strange wings’ en ‘Bombay’ toegevoegd aan de ‘Eeuwige Roem Top 100’.

Nieuw of opnieuw

‘Bombay’ is de hoogste nieuwe binnenkomer, op nummer 2. Dit jaar verschijnen tien klassiekers in de jaarlijkse lijst. Vijftien singles komen weer terug. Die hebben er in eerdere edities ingestaan, maar ontbraken vorig jaar. De meest recente notering is ‘Door de wind’ van Miss Montreal, een hit van vorig jaar. De oudste notering is ‘Blueberry Hill’van Fats Domino uit 1957.

Iedere werkdag in ‘Aan de Bak’

‘Eeuwige Roem’ is een spel dat elke werkdag gespeeld wordt in het programma ‘Aan de Bak’. Luisteraars nomineren daarin hun favoriete plaat. Steeds moet een kanshebber het opnemen tegen twee andere platen. Een roemzoeker die het zeven dagen volhoudt in het spel komt op de roemlijst. Presentator Patrick van Houten startte het spel in 2012. Inmiddels hebben ruim vijfhonderdtwintig platen het gehaald. Luisteraars hebben uit deze lijst gekozen en de volgorde bepaald van de ‘Eeuwige Roem Top 100’.

Tweede Pinksterdag

De complete lijst hoor je morgen, maandag 24 mei, Tweede Pinksterdag, vanaf 09:00 uur op Radio West. De presentatie is in handen van Patrick van Houten, Tjeerd Spoor, Jorinda Teeuwen, Marjolein Visser en Ronald van der Geer. De nummer 1 is vlak voor 19:00 uur te horen. De 89.3 FM is te beluisteren in het noordelijke deel van Zuid-Holland en is gevestigd in Den Haag. Alle programma’s zijn via webstream ook wereldwijd te volgen. (DZR)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1482: Radio VRW, Hans Hogendoorn, Peter Rijsenbrij (video)

• Radio VRW-medewerkers kon eindelijk nog eens samen barbecueën • Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Hogendoorn Lees verder

Blad 1480: Radio GRK, KINK, Qmusic

• Radio GRK houdt tweede benefietavond voor Kom op tegen Kanker • Nederland: (weer) geen Lees verder

Blad 1479: Radio Maaskant, Radio ZRO, Han Hollander

• Radio Maaskant verdwenen van Limburgse DAB+ • VRM: Lokale radio ZRO moet ook Gentse Lees verder

Nederland: Antoinette Hertsenberg wint ‘Media Oeuvre Award’ (video)

In het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune' werd presentatrice Antoinette Hertsenberg (AVROTROS) gisteren - zondag Lees verder

Peyton Place: het werd (te) duur om te kijken (video)

In 1971 opperde de Nederlandse overheid het idee om de kijkbijdrage minimaal te verhogen tot Lees verder

‘Waterloo’ bovenaan ‘NPO Radio 2 Songfestival Top 50’

'Waterloo' van ABBA staat op de eerste plaats van de 'NPO Radio 2 Songfestival Top Lees verder

Blad 1477: Nostalgie, Radio 538, Brillux Radio (audio)

• Urbanus, CPex en Emma Bale vervolledigen Nostalgie Beach Festival • Radio 538 vervangt Die Lees verder

Nederlandse radiosector heeft zes jaar nodig om te herstellen van coronacrisis

Nederlands MediaNetwerk spreekt met Herbert Visser en Carlo de Boer van RadioCorp over de coronacrisis, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x