RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Radio Veronica zet iconen achter de microfoon

Rob Stenders maakt uitzending met Lex Harding en Ad Bouman

Met de verschillende eindejaarslijstjes en aanverwante evenementen die langzaam maar zeker om de hoek loeren, brengen verschillende radiostations alles in stelling om de luisteraars te lokken. Bij zijn benoeming tot zendermanager, ruim een half jaar geleden inmiddels, beloofde Rob Stenders om het format van Radio Veronica, waarbij de soundtrack van de luisteraars telde, in ere te herstellen.

Dat er daarbij ook een plaats voor de woelige maar rijke geschiedenis van de zender zou gereserveerd worden, lag voor de hand. Vandaar de plannen voor een 53ste Top 1000 waarvoor onder andere een beroep wordt gedaan op twee iconen uit de rijke zeezenderperiode van het station: Lex Harding en Ad Bouman. 

Herinnert u zich deze nog?

Lang voor commerciële radio het totaal uitgeholde Hilversumse omroepmonopolie sloopte, bestookten enthousiaste dj’s, in de vorige eeuw, vanop schepen en zelfs vanaf een kunstmatig eiland voor de kust van Scheveningen, de jeugd met Top 40 hits. Zo begonnen Lex Harding, na een aanloopperiode bij Radio 227, en Ad Bouman hun loopbaan op de Norderney, het zendschip van Radio Veronica.

Beiden groeiden, samen met hun in 2003 overleden collega Rob Out, uit tot flinke doorzetters. Ze gingen geen enkele hindernis uit de weg om het op 77WABC in New York gebaseerde muziekformat in Nederland te importeren. De gedwongen sluiting van het station op 31 augustus 1974 noopte hen om te strijden voor een legaal statuut. Met succes want met de verovering van de A-status bereikte de Veronica Omroep Organisatie in 1985 maar liefst één miljoen unieke leden.

° Lees v verder onder de banner.

Hou’m in de lucht

Misnoegd over het té conservatieve Nederlandse mediabeleid ondernam Lex Harding daarna talrijke initiatieven: RTL-Véronique leverde niet het gewenste resultaat op maar Sky Radio, Radio 538 en TMF werden, ondanks de juridische tegenkantingen, regelrechte voltreffers uit. Het alweer vernieuwde Radio Veronica geeft op 19 november aanstaande het startschot voor een opgesmukte versie van de Top 1000. Een concept dat reeds tijdens de offshore periode, via de Scholieren Top 10 tot een Top 100 evolueerde. En straks, bij de start van de Top 1000, worden de ‘grote’ middelen ingezet. De inmiddels gepensioneerde ondernemer Harding, schuift op 5 november aanstaande, samen met technicus Ad Bouman aan bij Rob Stenders als gastpresentator.

Elke stem telt

Tijdens de uitzending van komende vrijdag, waarbij naast het beroemde triumviraat, ook nog andere onverwachte gasten zullen opdagen, kunnen de luisteraars de samenstelling van deze uitgebreide hitparade bepalen. Dat kan niet alleen via het doorgeven van hun persoonlijke muziekvoorkeur, maar ook via het inzenden van de top 3 waarbij hun eigen smaak primeert. Tijdens de daaropvolgende week, vanaf 8 november, krijgen de liefhebbers tijdens de ‘Bonanza’ met Rob Stenders en Caroline Brouwer, de mogelijkheid om hun tips te delen. Deze worden dan tijdens de ultieme dagen voor de bekendmaking van de Top 1000 onthuld tijdens de Tip 1000. (FVM)

° Foto bovenaan: Ad Bouman Lex Harding in 1972

Dit zijn de afspraken

  • 05/11: 18.00 uur – middernacht: Lex Harding, Ad Bouman en Rob Stenders met een Top 100.
  • 08/11 – 12/11: 14.00 – 16.00 uur: De ‘Bonanza’ met Rob en Caroline. De luisteraars schotelen via de Radio Veronica app tips voor de Top 1000 voor.
  • 15/11 – 18/11: 14.00 – 16.00 uur: De ‘Bonanza’ met Rob en Caroline draait de Top 1000.
  • 19/11: 7.00 uur: Start 53ste Top 1000.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx