RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radio Veronica: Long Version Sunday Top 121

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De langste dag van het jaar met de langste platen

Muziek en radio, ze gaan meestal hand en hand. Maar er is muziek… en muziek. Sommige nummers zijn voor commerciële hitformats gewoon te lang. Niet zelden worden songs die langer zijn dan drie minuten verknipt tot een meer ‘aanvaardbare’ duur, zodat ze zonder al teveel tijdschade toch kunnen worden gedraaid.

Maar wat doe je dan met de pareltjes die wel langer duren, wat doe je met muziekliefhebbers die de muziek graag tot de laatste noot horen? Verknippen, nooit uitzenden of doen zoals Radio Veronica? Zij kozen zondag 21 juni, de langste dag van het jaar, uit om een speciale hitlijst uit te zenden die ze heel toepasselijk de ‘Long Version Sunday Top 121’, doopten.

De lijst bevat nummers die minstens vijf minuten duren. Al vanaf het moment dat de zon op komt – om 05:19 uur – wordt de lijst afgetrapt, de ontknoping gebeurt om 22:04 uur, bij zonsondergang. De ‘Long Version Sunday Top 121’ is samengesteld op basis van verzoekjes van luisteraars uit het programma de ‘Long Version Friday’, dat wordt gepresenteerd door Tim Klijn. In deze middagshow worden steeds de volledige extended versies gedraaid.

De lijst bestaat uit albumversies, remixen, 12 inches maar ook hits die van zichzelf al lang zijn. ‘Purple Rain’ van Prince en ‘Paradise By The Dashboard Light’ staan erin, maar ook de albumversie van Madonna’s ‘Holiday’ en de 12 inch-uitvoeringen van ‘Love Games’ van Level 42 en ‘Relight My Fire’ van Dan Hartman.

Ook voor de Veronica-dj’s wordt het een extra lange muzikale dag. Jasper de Vries trapt deze bijzonder dag af en geeft het stokje pas om 09:00 uur door aan Giel Beelen die de ‘Ochtendshow’ verlengt tot 12:00 uur. Lindo Duvall is te horen tot 15:00 uur, gevolgd door Dennis Ruyer die presenteert tot 18:00 uur. Tot slot sluit Tim Klijn de dag af om 22:04 uur. Eén voordeel hebben alle dj’s, met die lange platen moeten ze minder vaak de microfoon open zetten. (Illustratie bovenaan: Broadcast Magazine)

° Je kunt de ‘Long Version Sunday Top 121’ beluisteren op je FM-radio, via DAB+, JUKE, de Veronica-website of de Radio Veronica-app.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Florent Luyckx weg bij Radio Veronica

Verschuivingen aan de top van Radio Veronica. Florent Luyckx (foto - links) stapt in april Lees verder

Film over Radio Veronica in de maak (video)

Al ruim tien jaar wordt er geprobeerd om een bioscoopfilm te draaien over Sylvain Tack Lees verder

Radio Veronica: ‘verloren’ tune boven water (audio)

Met een gemiddelde van tweehonderd nieuwe aanvullingen per jaar wordt de in 1994 opgestarte zeezenderdiscografie Lees verder

Max Lewin ‘de man die Radio Veronica bedacht’

Vandaag, 21 april is het precies achtenvijftig jaar geleden dat de eerste uitzendingen van Radio Lees verder

60 jaar Veronica: The Final Countdown

Tijdens de afgelopen week werd het jarige Radio Veronica uitgebreid bewierookt. Met de keuze door de Lees verder

Beste Veronica-programma is van ‘Curry & Van Inkel’ (audio)

Het publieke omroepbestel uitdagen vanaf zee om na een kwarteeuw van vallen, opstaan en dubieuze Lees verder

Veronica: verrassend frisse dame van 60 (audio)

Na testuitzendingen op verschillende frequenties startte Radio Veronica officieel op 17 mei 1960. De verre Lees verder

Veronica is afgeslankt (tijdens het weekend)

De gevolgen van het coronavirus manifesteren zich duidelijk bij Talpa Networks, de onderneming van mediamagnaat Lees verder

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx