RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radio Veronica in beroep tegen boete

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wat al weken in de wandelgangen de ronde deed en via de blog van Patrick Kicken nog meer ruchtbaarheid kreeg, werd gisteren – woensdag 16 november –  de gevreesde werkelijkheid. Radio Veronica kreeg een zware boete van 60.000 euro. De hoofdreden? Teveel gepraat en te weinig muziek. Eigenaar Talpa is echter niet echt van plan om het daarbij te laten en gaat in beroep.

Ondertussen werd duidelijk dat Kink, het alternatieve station van Jan Hoogesteijn, met wie Rob Stenders sinds de oprichting in de jaren ’90 van de vorige eeuw in onmin ligt, achter de klacht zat. Dit om hun eigen kandidatuur voor een plek in de FM-band, tijdens de komende frequentieverdeling, naar voor te schuiven.

Agentschap Telecom luisterde uitgebreid naar de argumenten en keek naar de correcte toepassing van de regels voor het geclausuleerde kavel dat aan Radio Veronica was toegekend. Bleek vervolgens dat de zender niet de gevraagde 85% muziek haalde, omdat er te veel gesproken werd. Het AT liet er geen gras over groeien en bestrafte het station heel snel met een forse boete. Voeg daarbij de dreiging dat bij het niet bijsturen van het beleid dit bedrag nog flink kan oplopen.

Over een mogelijke intrekking van de vergunning werd verder met geen woord meer gerept. Het voorval onderstreepte alweer hoe groot de spanning in de radiowereld is met betrekking tot de komende frequentieverdeling. Of Kink hieruit profijt kan halen, lijkt meer dan onwaarschijnlijk. (FVM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
17 november 2022 - 12:11 12:11

hoe klein…

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx