RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radio Totaal vecht intrekking erkenning aan

De intrekking van de erkenning van Radio Totaal door de Vlaamse Regulator voor de Media krijgt een vervolg bij de Raad van State. Al werkt zo’n procedure niet automatisch opschortend. Daarvoor moet de Raad van State de beslissing om de erkenning in te trekken eerst schorsen.

Björn Van Zundert van Radio Totaal geeft op de nieuwssites van Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad zijn eigen versie van de feiten. Het lokale station gebruikt een zendmast op het voetbalstadion van FC Capellen, maar zou naar eigen zeggen intussen ook zendmasten in gebruik hebben op de woon- en zorgcentra Monnikenhof in Berendrecht en Vesalius in Brasschaat. Volgens de VRM was dat voor die laatste twee nog niet het geval op 22 november, de uiterste datum waarop ze in de lucht moesten zijn.

Volgens Van Zundert hebben de problemen te maken met misverstanden en trage administratie. “Vroeger zonden we uit vanuit een woning op de Bredabaan in Brasschaat en er waren plannen om een antenne te plaatsen op het dak van voetbalclub Zandvliet Sport. Om uiteenlopende redenen stuurden we deze plannen bij. Na een gesprek met de directeur van het wzc Vesalius in Brasschaat en zijn collega van het wzc Monnikenhof in Berendrecht kwamen we overeen om vanuit die twee locaties uit te zenden voor onze radio in Zandvliet en Brasschaat.”

“Beide instellingen behoren tot het Zorgbedrijf Antwerpen en dus kwam ik tot een akkoord met de directeur van het Zorgbedrijf Antwerpen. Het akkoord om vanuit die twee locaties uit te zenden zouden we in een huurovereenkomst vastleggen. Zonder zo’n overeenkomst kan je ook geen degelijke verzekering afsluiten, dus dat contract was dringend nodig. Hier liep het administratief fout, want het contract heeft ons op een of andere manier nooit bereikt.”

“De impact van het coronavirus maakte het niet gemakkelijker. In mijn communicatie met de VRM, ben ik echter altijd open en eerlijk geweest. Ik heb nu de indruk dat dit nu tegen mij wordt gebruikt. Ten laatste op 22 november jongstleden moest Radio Totaal alles in orde hebben, maar dat is niet gelukt. Toch kunnen we ook nu al uitzenden vanuit de twee wzc’s van het Zorgbedrijf Antwerpen.”

Radio Totaal heeft zestig dagen om in beroep te gaan bij de Raad van State. Het station kan zijn drie zenders enkel terug aanzetten als de Raad in kort geding beslist om de intrekking voorlopig te schorsen, in afwachting van een behandeling ten gronde. Wordt dus nog vervolgd.


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Related Post
VRM trekt erkenning Radio Totaal in

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de erkenning van Radio Totaal, met drie Lees verder

Blad 1376: Peter Van de Veire, Radio Lede, Mart Smeets

• Het gemiste wederwoord van Peter Van de Veire • Het warme hart van Radio Lees verder

M fm keek uit voor ‘risky buziness’

Sinds begin dit jaar doet streekradio M fm zijn luisteraars een compleet nieuw programma cadeau. Lees verder

Blad 1375: Urgent FM, Radio Barbier, Meindert (video)

• De bijzondere Gentse plekjes van het radioprogramma Fiere Stede • Radio Barbier houdt de Lees verder

Blad 1370: RTBF, M fm, NPO Sterren NL (audio)

• Factcheck: RTBF gaat FM-zenders nog niet uitzetten • M fm brengt Carnaval Zottegem (opnieuw) Lees verder

Enkaavee brengt carnaval via Radio Ninove

Na het succes van vorig jaar, start Enkaavee, de Ninoofse carnavalsradio “mè nen ‘oek af”, Lees verder

40 jaar Radio Tequila: nieuwe slogan, jingles en programma’s

Radio Tequila viert dit jaar zijn 40ste verjaardag en achter de schermen werd al een Lees verder

Streekomroep Bie Os: nieuw euregionaal programma

Streekomroep Bie Os, de publieke omroeporganisatie voor de Nederlandse gemeenten Sittard-Geleen-Born, Beek en Stein start Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x