RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radio Totaal vecht intrekking erkenning aan

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De intrekking van de erkenning van Radio Totaal door de Vlaamse Regulator voor de Media krijgt een vervolg bij de Raad van State. Al werkt zo’n procedure niet automatisch opschortend. Daarvoor moet de Raad van State de beslissing om de erkenning in te trekken eerst schorsen.

Björn Van Zundert van Radio Totaal geeft op de nieuwssites van Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad zijn eigen versie van de feiten. Het lokale station gebruikt een zendmast op het voetbalstadion van FC Capellen, maar zou naar eigen zeggen intussen ook zendmasten in gebruik hebben op de woon- en zorgcentra Monnikenhof in Berendrecht en Vesalius in Brasschaat. Volgens de VRM was dat voor die laatste twee nog niet het geval op 22 november, de uiterste datum waarop ze in de lucht moesten zijn.

Volgens Van Zundert hebben de problemen te maken met misverstanden en trage administratie. “Vroeger zonden we uit vanuit een woning op de Bredabaan in Brasschaat en er waren plannen om een antenne te plaatsen op het dak van voetbalclub Zandvliet Sport. Om uiteenlopende redenen stuurden we deze plannen bij. Na een gesprek met de directeur van het wzc Vesalius in Brasschaat en zijn collega van het wzc Monnikenhof in Berendrecht kwamen we overeen om vanuit die twee locaties uit te zenden voor onze radio in Zandvliet en Brasschaat.”

“Beide instellingen behoren tot het Zorgbedrijf Antwerpen en dus kwam ik tot een akkoord met de directeur van het Zorgbedrijf Antwerpen. Het akkoord om vanuit die twee locaties uit te zenden zouden we in een huurovereenkomst vastleggen. Zonder zo’n overeenkomst kan je ook geen degelijke verzekering afsluiten, dus dat contract was dringend nodig. Hier liep het administratief fout, want het contract heeft ons op een of andere manier nooit bereikt.”

“De impact van het coronavirus maakte het niet gemakkelijker. In mijn communicatie met de VRM, ben ik echter altijd open en eerlijk geweest. Ik heb nu de indruk dat dit nu tegen mij wordt gebruikt. Ten laatste op 22 november jongstleden moest Radio Totaal alles in orde hebben, maar dat is niet gelukt. Toch kunnen we ook nu al uitzenden vanuit de twee wzc’s van het Zorgbedrijf Antwerpen.”

Radio Totaal heeft zestig dagen om in beroep te gaan bij de Raad van State. Het station kan zijn drie zenders enkel terug aanzetten als de Raad in kort geding beslist om de intrekking voorlopig te schorsen, in afwachting van een behandeling ten gronde. Wordt dus nog vervolgd.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Edward.V
Edward.V
22 januari 2022 - 22:23 22:23

Als je na drie jaar nog niet in staat bent alle frequenties in de lucht te krijgen, verdien je het pakket niet. Terechte intrekking door de VRM.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx