RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Radio Star: live vanaf de… huifkar

De letter ‘c’ van corona is dezelfde als die waarmee ‘creativiteit’ begint. Beiden gingen in deze vreemde tijden al vaak hand in hand. Door beperkingen allerhande, maar om het ‘gewone’ leven toch enigszins door te laten gaan, werden de meest originele oplossingen bedacht. En laat nou de wereld van de media, volgestouwd zijn met inventieve, scheppende en vindingrijk types. Een voorbeeldje?

Radio Star in de lucht voor de regio Herzele (106.5 FM) en Sint-Lievens-Houtem (105.4 FM), zorgde vorige week, op dinsdag 21 juli, voor een uniek moment. Live uitzenden vanuit een mobiele studio werd en wordt uiteraard wel vaker gedaan, behalve als dat gebeurt met… paard en huifkar. Liefst zes uur lang trok men door alle deelgemeenten van Herzele. En dat waren er nogal wat: Ressegem, Rullegem, Woubrechtegem, Sint-Antelinks en Hillegem. Al rijdende werd live radio gemaakt.

Eén deelgemeente, Sint-Lievens-Esse, moest men noodgedwongen links laten liggen omdat daar een wielerwedstrijd voor dames aan de gang was. Technisch was de uitzending niet zo vanzelfsprekend. Radio maken vanop een rijdende koets, vroeg alweer heel wat… creativiteit, maar alles verliep zonder problemen. De luisteraars genoten, op vele plaatsen langs de weg werd de opmerkelijke combinatie toegewuifd van aan de… voordeur. 

Er waren ook enkele vooraf aangekondigde stopplaatsen bij de horeca, waar er telkens een klein half uurtje halt werd gehouden. Deze vrij unieke radiorit kwam er met de medewerking van Stijn en Lien van VZW ’t Koesjken. Een duo dat z’n gezamenlijke passie voor paarden en het rijden met de koets en huifkar, graag deelt met jong, oud en personen met een beperking.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx