RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Radio SEVEN: ingepland voor 21 december

‘Alles komt terug’. Het is enkel een kwestie van geduld oefenen en wachten. Bijvoorbeeld op de come back van het al even legendarische Radio SEVEN. En kijk… het is zover. Al ontdekten we in het persbericht enkele nuances op die terugkeer.

Radio SEVEN Costa Blanca (R7CB) is een volledig nieuw radiostation dat wereldwijd via internetstream te ontvangen is. Het format is geënt op de succesvolle vrije Radio SEVEN (1.0) uit de jaren 80 en wordt ook beheerd door meerdere toenmalige gangmakers.

Op 21 december om 19:00 uur wordt er afgetrapt, met aanvankelijk enkel non-stop uitzendingen. Ergens begin 2022 volgen de gepresenteerde programma’s. Er circuleren wel wat ronkende namen als mogelijke presentatoren. Althans, die laten ze zelf circuleren. Voorlopig lijkt enkel Wiet Van Bever een zekerheid.

Lacune opvullen

R7CB heeft z’n hoofdkwartier opgeslagen in Guardamar del Segura aan de Costa Blanca. In deze regio (Benidorm, Alicante, Torrevieja, …) wonen Belgen, voornamelijk Vlamingen. Het station richt zich verder tot àlle Nederlandstaligen, waar dan ook in het buitenland. Het onmiskenbare voordeel van een internetradio. “De zon in uw radio” wordt de nieuwe slagzin.

R7CB maakt zich sterk dat ze een lacune kunnen opvullen voor de vele Vlamingen en ook Nederlanders aan de Costa Blanca, waar geen enkel radiostation uitzendt met in het Vlaams gepresenteerde programma’s. De luisteraars aan de Costa Blanca zullen via een internetpoll mee kunnen beslissen of er lokaal ook nood is aan uitzendingen via FM en/of DAB+.

Meer info en de nodige links om te kunnen luisteren vindt u op website Radio7.eu. Er wordt onder andere gestreamd via Radio Garden, Streema, Internet Radio en Emisora.org.es. Tot aan de start op 21 december (de aftelling start om 18:55 uur) is er een compilatie van wat de luisteraars kunnen verwachten.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

9 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Frank
Frank
18 december 2021 - 13:03 13:03

Deed mijn legerdienst in Evere indertijd en Radio Seven stond er altijd op. Wat een zalige radio was dat.

PVM
PVM
17 december 2021 - 21:00 21:00

Zelfs “de wilde boerendochtere” van Ivan Heylen gehoord.

Johnny De Ponny
Johnny De Ponny
17 december 2021 - 14:46 14:46

oeioei ik hoor zelfs de Dolly Dots en Olijfje,een andere stijl dan seven Zellik van destijds

Rett
Rett
17 december 2021 - 22:06 22:06
Antwoord aan  Johnny De Ponny

dat is niet helemaal waar he Johnny. Voor ze MSM werden was Seven toch ook maar een kermisradio hoor (met jingletjes à la ‘radio seven ’t is een feit, het station met kwaliteit- lalala’ en dan verschieten dat de BRT populairder bleef…). Vandaar dat ik er niet zot van was en liever Maeva (op sommige momenten) of Flash (uit Affligem) of Musica (idem) beluisterde. Na de restyling klonken ze wel behoorlijk strak, al kon je ook toen nog Kiki Amity regelmatig horen voorbijfietsen…

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
16 december 2021 - 21:21 21:21

Benieuwd of het de zoveelste poging is om Seven te reanimeren, de FM zit daar al tjokvol
met de Nederlandse radio’s Costa Blanca radio en Jamm FM als voornaamste exponenten
en DAB + is nu ook niet bepaald een meevaller in Spanje, dus alléén als internetradio gaan ze het daar ook niet waarmaken vrees ik…..

Jimmy B
Jimmy B
18 december 2021 - 13:36 13:36
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Klopt toch niet Claude, bij mijn weten is dit de allereerste keer dat er een “restart” van Seven gepland is. En als ik het goed lees is het wel geënt op de vroegere radio Seven, maar zal het toch een volledig nieuw radiostation worden. Ik denk trouwens dat een copy/paste van vroeger voorbijgestreefd is en bovendien is er sinds de oude Seven 40 jaar muziekgeschiedenis bijgekomen … Ik ben alleszins benieuwd.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
18 december 2021 - 16:07 16:07
Antwoord aan  Jimmy B

Ik moet toegeven dat er slechts twee pogingen zijn geweest,radio Seven en magic seven music, in vergelijking met Maeva is dat inderdaad weinig….
Pas op gun hen wel een “restart” zelfs met enkele coryfeeën van vroeger,
hoorde ik RVV al niet op hun promobandje(?) maar buiten Wiet Van Bever zie
ik weinig animo in verband met hun nieuw Spaans avontuur, afwachten en realistisch zijn is en blijft de boodschap !

Rudi
Rudi
19 december 2021 - 08:55 08:55
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Ik doe niet mee hoor. Ik slaap.

Peter
Peter
20 december 2021 - 09:52 09:52
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

In Spanje lopen ze inderdaad nog niet warm voor DAB+, maar je ziet dat de vele radiostations in het Engels, Nederlands of Duits er zelf voor kiezen om vooral in touristische regio’s een eigen mux aan te zetten. Niet geheel legaal of met testvergunning, zoals in de omgeving van Marbella, Costa del Sol of op de Balearen.

Don`t copy text!
9
0
Deel hier gerust uw gedachtenx