RadioVisie

  • .
    .

Toen radio de toekomst uitvond

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio Service Bulletin, zeg maar een verre voorloper van RadioVisie, publiceerde op 30 juni 1928 een lijst van Amerikaanse omroepen (signalen) die moesten aangepast worden aan internationale standaards. In het Band Plan (een frequentieplan) werd pionier General Electrics goed bedeeld.

Hun vlaggenschip bevond zich in Schenectady (New York). Nieuwsradio WGY (foto bovenaan) is nu eigendom van iHeartMedia. Het station zond uit van in de Town of Rotterdam. In 1926 en in 1930 werd tijdelijk getest met respectievelijk 100 kW en 200 kW en werden er ‘wereldwijd’ signalen opgevangen (tot in Nieuw Zeeland). Op 30 juni 1930 vond er hun eerste wereldwijde uitzending plaats met… Frequency Modulation (FM). Later dat jaar zouden overal omroepen dat gaan doen.

Op 23 december 1947 was in de Bell Laboratoria in de Verenigde Amerikaanse Staten de transistor uitgevonden. De naam kwam van ‘transfer’ en ‘varistor’ (variabele weerstand). Op 30 juni 1948 maakte Bell Labs in een wereldwijd persbericht bekend dat de patenten ontvangen waren. De pers reageerde zeer terughoudend, maar de techniek zou zich later zelf bewijzen.

° Alle Radio Service Bulletins


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx