RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Radio Restos haalt 244.568 euro op (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Geld inzamelen voor de minderbedeelden om hen met nog snellere middelen maaltijden te bezorgen. Een gigantische uitdaging die een flinke boost kreeg door een bonte verzameling van ronkende radionamen uit heden en verleden. Ze staken twee dagen lang belangeloos de handen uit de mouwen bij Radio Restos. Wat oorspronkelijk ontstond tijdens een ontmoeting tussen Laurent Petitguillaume (France Blue), Bruno Guillon (Fun) en Manu Lévy (NRJ), evolueerde tot een vrolijke en een hartverwarmende happening waarbij verhalen, getuigenissen en vele herinneringen kwistig in het rond werden gestrooid.

Schoon volk dus dat vanaf vrijdagavond 20:00 uur maar al te graag naar de ‘Studio Ecole de France’, het opleidingscentrum voor toekomstige radiomakers van Jacky Gallois, in de Parijse voorstad Issy-Les-Moulineaux, afzakte. Voor de meesten een aangenaam weerzien waarbij de huidige radiomakers snel met de boegbeelden van weleer verbroederden. Nostalgie gekruid met de wil om de aankoop van diepvrieswagens voor de verdeling van voedsel te bespoedigen.

Na de eenmalige hereniging van ‘Le Roi de la radio’ Arthur en ‘Les Pirates’ alias de sidekicks Princesse Jade, Alexandre Devoise, Manu Lévy, Rémy Caccia, Michèle Bernier en Jonathan Bernier, mochten twee iconen uit de beginjaren van NRJ om 12:00 uur aanschuiven. Tijd voor de ‘Old School’. Marc Scalia en Dominique Duforest blikten met weemoed maar met plezier terug op een ‘onwaarschijnlijk avontuur’. Of hoe de onderneming met het logo van de zwarte panter zich, dankzij Max Guazzini en zijn vriendin Dalida, in een minimum van tijd tot één van de meest beluisterde Parijse stations in de jaren ’80 van de vorige eeuw opwierp.   

Les Restos du CoeurStudio Ecole de France

Couleur Belge

Geen bruisende interactieve radio zonder verrassingen. Zanger Patrick Hernandez ging dieper in op het rijpingsproces van zijn wereldhit ‘Born To Be Alive’. Wat oorspronkelijk als een slow bedoeld was, werd door een ingeving van de Belgische producer en zijn manager Jean Van Loo, tot een discotrack omgetoverd. Met de gekende triomf tot gevolg. Helaas geen woord over een zekere Madonna, die in het achtergrondballet vrolijk mee huppelde. Of hij nog steeds teert op de weelde van toen? Jawel dus. En de kassa bij al deze verhalen? Die rinkelde vrolijk verder en stond even voor het einde van deze zeer energieke uitzending op het bedrag van 95.000 euro.

Maryse Gildas, klarinetist Christian Morin, Manu Payet, Bruno Guillon, Vincent Perrot, Eric Jeanjean, Sébastien Cauet, Cécile de Minibus, Bruno Roblès, Nagui en de steeds goed gehumeurde ochtendman van NRJ, Manu Lévy, combineerden entertainment. Bij een lach en een traan uitten ze de wens om alle gestelde financiële verwachtingen te overtreffen. De continu herhaalde slogan ‘on compte sur vous’ leverde duizenden giften op. Liane Foly en Christophe Willem, beiden nauw betrokken bij de groep les Enfoirés, vertolkten spontaan ‘Summertime’ uit ‘Porgy and Bess’ van George Gershwin. Zelfs de studenten stroopten de mouwen op en pakten met prangende reportages uit. De finish en het opmaken van de eindbalans kwamen veel te snel in zicht.

Nakaarten

Zondag 18.00 uur: tijd voor een evaluatie van een marathon waarbij alle betrokken medewerkers even uit de bol mochten gaan. Radio Restos evolueerde tot een charmante chaos voor het goede doel. Sidekick Sophie sprak terecht over een bijeenkomst van een vrolijke genereuze bende. Allen gemotiveerd door het idee van humorist Coluche bij Europe 1 uit 1985 om via ‘Les Restos du Coeur’ de armsten onder de bevolking gratis voedselpakketten te bezorgen. De grote tevredenheid leidde al snel tot een herhaling. Met succes. En dit niet alleen door de tomeloze inzet van de aanwezige radiosterren maar ook door het geleverde werk van de leerlingen. Voor hen was de ontmoeting met hun grote voorbeelden immers een niet alledaagse ervaring. Het slotbedrag?  244.568 euro. Goed voor zes vrachtwagens dus. Krijgt ongetwijfeld een vervolg. (FvM)
 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx