RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

RadioRand, vanaf zaterdag de ‘klank van het Pajottenland’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In het Pajottenland, de westkant van de Vlaamse Rand, gaat zaterdag 9 oktober de nieuwe lokale Radio Rand van start. RadioRand wil met als slagzin ‘De klank van het Pajottenland’ echte lokale radio brengen: zeer veel aandacht voor wat er in het zendgebied gebeurt en de nodige aandacht voor lokale verenigingen en activiteiten.

Zoals we enkele weken geleden al berichtten heeft RadioRand zijn studio’s in Dilbeek aan de Ninoofsesteenweg, vlak bij het op- en afrittencomplex van de Ring. Het Pajottenland zal via drie FM-frequenties worden bediend: 105.9 voor de regio Dilbeek-Sint-Pieters-Leeuw, 106.4 voor Asse, Zellik en Ternat en 103.9 voor Lennik en Gooik en het diepere Pajottenland.

Voor de 105.9 werd een verhuizing gevraagd en bekomen naar het CC De Westrand in Dilbeek. De 103.9 zal iets later in gebruik genomen worden aangezien momenteel nog een optimale locatie van de zendmast en antenne onderzocht wordt. De bedoeling is evenwel ook deze frequentie in de komende weken op te starten. Voor de volledige technische uitrusting van studio en zenderpark tekende TVV Sound.

Tijdens de week is er dagelijks twee uur Studio Pajot, vanaf 16:00 uur waarin de lokale berichtgeving uitgebreid aan bod komt. Tegen de lente zou een mobiele studio moeten klaar zijn waarmee RadioRand naar de luisteraar kan trekken en lokale activiteiten voorzien worden van live-uitzendingen. Radio dus voor de lokale gemeenschap door lokale mensen.

Muzieksamensteller is Frederik Geeroms, onder andere bekend van MENTTV, TOPradio en Radio Contact. Voor het lokale nieuws is Wilfried Haesen hoofdredacteur. Wilfried is gepensioneerd journalist van Radio 2 Vlaams-Brabant. Kris Baert, nog een gepensioneerd Radio 2 medewerker staat in voor de sport en een wekelijkse babbel op zondagochtend met een bekende of lokale figuur die zijn verhaal vertelt op basis van zijn favoriete platen.

Qua muziek wenst RadioRand zich te profileren als een hedendaagse zender met veel aandacht voor de betere Vlaamse muziek en een format gaande van de jaren 60 tot vandaag. Ook lokaal talent zal de nodige aandacht krijgen. Intussen hebben enkele presentatoren zich via hun sociale media ge-out: Ben Braillard, Jo De Corte (Clement Vaeyens), Dino Van Craenenbroeck, Patrick Vandergucht, Erwin Vranckx (weerman)

Via de website radiorand.be zal eerstdaags een streamlink verschijnen zodat ook luisteraars van buiten het zendgebied bereikbaar zijn.

Starten doet het nieuwe station komende zaterdag live vanop de jaarmarkt in Zellik. De eerste vijfhonderd bezoekers aan hun stand krijgen een exclusieve RadioRand-muismat aangeboden.

Sponsors, adverteerders, verenigingen en kandidaat-medewerkers (zowel redactie, presentatie als techniek) kunnen contact opnemen met Algemeen Directeur Bernard Bosch 0495/575571 of mailen naar info@radiorand.be.

Eindelijk ! Volgende week is het zover, kom ons zeker eens bezoeken aan CC Ter Maele ! Live-radio ! #radiorand

Posted by RadioRand on Saturday, October 2, 2021

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio Caroline knalt met sterkere AM-zender

Radio Caroline is sinds gisteravond laat op de middengolf (648 kHz) overgeschakeld op haar nieuwe Lees verder

1987: De mastbreuk op de Ross Revenge

Na het fiasco van Laser Hot Hits en de verplaatsing van hun zendschip de MV Lees verder

Radio over de grote plas: 5 verhalen om te lezen (3)

1. WBCN: hoe één radiostation de Amerikaanse revolutie in gang zette 2. Hoe (on)ethisch is Lees verder

Netflix laat Portugese jaren van Radio Free Europe herleven

Glória, de eerste origineel Portugese serie van Netflix, staat sinds 5 november op de streamingdienst. Lees verder

Radioluisteren via Telenet: de ene kabel is de andere niet

In Vlaanderen gebeurt 6 procent van het radioluisteren via digitale televisie en nog eens twee Lees verder

Onderzoek digitale radio Vlaanderen 2021: de details

In opdracht van de Vlaamse overheid deed het onderzoeksbureau Ipsos voor het vierde jaar op Lees verder

Internationaal onderzoek: automobilist vindt ‘free-to-air’ radio onmisbaar

Wereldwijd blijft radio de meest geprefereerde bron van entertainment in de auto. Dat zegt een Lees verder

Nederland: RadioCorp lanceert Sunlite

Het Nederlandse RadioCorp, het mediabedrijf achter 100% NL en SLAM!, is vanmorgen gestart met een Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx