RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Radio Rand, vanaf zaterdag de ‘klank van het Pajottenland’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In het Pajottenland, de westkant van de Vlaamse Rand, gaat zaterdag 9 oktober de nieuwe lokale Radio Rand van start. Radio Rand wil met als slagzin ‘De klank van het Pajottenland’ echte lokale radio brengen: zeer veel aandacht voor wat er in het zendgebied gebeurt en de nodige aandacht voor lokale verenigingen en activiteiten.

Zoals we enkele weken geleden al berichtten heeft Radio Rand zijn studio’s in Dilbeek aan de Ninoofsesteenweg, vlak bij het op- en afrittencomplex van de Ring. Het Pajottenland zal via drie FM-frequenties worden bediend: 105.9 voor de regio Dilbeek-Sint-Pieters-Leeuw, 106.4 voor Asse, Zellik en Ternat en 103.9 voor Lennik en Gooik en het diepere Pajottenland.

Voor de 105.9 werd een verhuizing gevraagd en bekomen naar het CC De Westrand in Dilbeek. De 103.9 zal iets later in gebruik genomen worden aangezien momenteel nog een optimale locatie van de zendmast en antenne onderzocht wordt. De bedoeling is evenwel ook deze frequentie in de komende weken op te starten. Voor de volledige technische uitrusting van studio en zenderpark tekende TVV Sound.

Tijdens de week is er dagelijks twee uur Studio Pajot, vanaf 16:00 uur waarin de lokale berichtgeving uitgebreid aan bod komt. Tegen de lente zou een mobiele studio moeten klaar zijn waarmee Radio Rand naar de luisteraar kan trekken en lokale activiteiten voorzien worden van live-uitzendingen. Radio dus voor de lokale gemeenschap door lokale mensen.

Muzieksamensteller is Frederik Geeroms, onder andere bekend van MENTTV, TOPradio en Radio Contact. Voor het lokale nieuws is Wilfried Haesen hoofdredacteur. Wilfried is gepensioneerd journalist van Radio 2 Vlaams-Brabant. Kris Baert, nog een gepensioneerd Radio 2 medewerker staat in voor de sport en een wekelijkse babbel op zondagochtend met een bekende of lokale figuur die zijn verhaal vertelt op basis van zijn favoriete platen.

Qua muziek wenst Radio Rand zich te profileren als een hedendaagse zender met veel aandacht voor de betere Vlaamse muziek en een format gaande van de jaren 60 tot vandaag. Ook lokaal talent zal de nodige aandacht krijgen. Intussen hebben enkele presentatoren zich via hun sociale media ge-out: Ben Braillard, Jo De Corte (Clement Vaeyens), Dino Van Craenenbroeck, Patrick Vandergucht, Erwin Vranckx (weerman)

Via de website radiorand.be zal eerstdaags een streamlink verschijnen zodat ook luisteraars van buiten het zendgebied bereikbaar zijn.

Starten doet het nieuwe station komende zaterdag live vanop de jaarmarkt in Zellik. De eerste vijfhonderd bezoekers aan hun stand krijgen een exclusieve Radio Rand-muismat aangeboden.

Sponsors, adverteerders, verenigingen en kandidaat-medewerkers (zowel redactie, presentatie als techniek) kunnen contact opnemen met Algemeen Directeur Bernard Bosch 0495/575571 of mailen naar info@radiorand.be.

Eindelijk ! Volgende week is het zover, kom ons zeker eens bezoeken aan CC Ter Maele ! Live-radio ! #radiorand

Posted by RadioRand on Saturday, October 2, 2021

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Knelpuntberoep: reclameverkoper voor lokale radio

De Oost-Vlaamse lokale radio’s MIG en SU fm, actief in de regio Geraardsbergen, Ninove en Lees verder

Blad 1480: Radio GRK, KINK, Qmusic

• Radio GRK houdt tweede benefietavond voor Kom op tegen Kanker • Nederland: (weer) geen Lees verder

Blad 1479: Radio Maaskant, Radio ZRO, Han Hollander

• Radio Maaskant verdwenen van Limburgse DAB+ • VRM: Lokale radio ZRO moet ook Gentse Lees verder

Blad 1478: Be One, Noordzee, MNM en VRT

• Lokale radio’s present tijdens ‘Week van Ondernemend Oostende’ • MNM én De Mol in Lees verder

Minerva: alle sinjoren willen ‘m horen én… drinken (video)

Minerva steunde de Antwerpse Brouw Compagnie tien jaar geleden bij de opstart. Nu is het Lees verder

Begonnen als FM Brussel, vierde BRUZZ zesde verjaardag

Een naam die gedeeld wordt met een regionale televisiezender (vroeger TV Brussel), een stadskrant met Lees verder

FM Goud: keuze voor de toekomst

Op zondag 5 juni is er tussen 14:00 en 17:00 uur een 'Open Studio Dag'. Lees verder

Lokale DAB+ in Vlaanderen: het speciale geval Victoria

Als enige van alle 59 lokale radio’s in Vlaanderen in de digitale ether gebruikt Victoria Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x