RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radio Rand, vanaf zaterdag de ‘klank van het Pajottenland’

In het Pajottenland, de westkant van de Vlaamse Rand, gaat zaterdag 9 oktober de nieuwe lokale Radio Rand van start. Radio Rand wil met als slagzin ‘De klank van het Pajottenland’ echte lokale radio brengen: zeer veel aandacht voor wat er in het zendgebied gebeurt en de nodige aandacht voor lokale verenigingen en activiteiten.

Zoals we enkele weken geleden al berichtten heeft Radio Rand zijn studio’s in Dilbeek aan de Ninoofsesteenweg, vlak bij het op- en afrittencomplex van de Ring. Het Pajottenland zal via drie FM-frequenties worden bediend: 105.9 voor de regio Dilbeek-Sint-Pieters-Leeuw, 106.4 voor Asse, Zellik en Ternat en 103.9 voor Lennik en Gooik en het diepere Pajottenland.

Voor de 105.9 werd een verhuizing gevraagd en bekomen naar het CC De Westrand in Dilbeek. De 103.9 zal iets later in gebruik genomen worden aangezien momenteel nog een optimale locatie van de zendmast en antenne onderzocht wordt. De bedoeling is evenwel ook deze frequentie in de komende weken op te starten. Voor de volledige technische uitrusting van studio en zenderpark tekende TVV Sound.

Tijdens de week is er dagelijks twee uur Studio Pajot, vanaf 16:00 uur waarin de lokale berichtgeving uitgebreid aan bod komt. Tegen de lente zou een mobiele studio moeten klaar zijn waarmee Radio Rand naar de luisteraar kan trekken en lokale activiteiten voorzien worden van live-uitzendingen. Radio dus voor de lokale gemeenschap door lokale mensen.

Muzieksamensteller is Frederik Geeroms, onder andere bekend van MENTTV, TOPradio en Radio Contact. Voor het lokale nieuws is Wilfried Haesen hoofdredacteur. Wilfried is gepensioneerd journalist van Radio 2 Vlaams-Brabant. Kris Baert, nog een gepensioneerd Radio 2 medewerker staat in voor de sport en een wekelijkse babbel op zondagochtend met een bekende of lokale figuur die zijn verhaal vertelt op basis van zijn favoriete platen.

Qua muziek wenst Radio Rand zich te profileren als een hedendaagse zender met veel aandacht voor de betere Vlaamse muziek en een format gaande van de jaren 60 tot vandaag. Ook lokaal talent zal de nodige aandacht krijgen. Intussen hebben enkele presentatoren zich via hun sociale media ge-out: Ben Braillard, Jo De Corte (Clement Vaeyens), Dino Van Craenenbroeck, Patrick Vandergucht, Erwin Vranckx (weerman)

Via de website radiorand.be zal eerstdaags een streamlink verschijnen zodat ook luisteraars van buiten het zendgebied bereikbaar zijn.

Starten doet het nieuwe station komende zaterdag live vanop de jaarmarkt in Zellik. De eerste vijfhonderd bezoekers aan hun stand krijgen een exclusieve Radio Rand-muismat aangeboden.

Sponsors, adverteerders, verenigingen en kandidaat-medewerkers (zowel redactie, presentatie als techniek) kunnen contact opnemen met Algemeen Directeur Bernard Bosch 0495/575571 of mailen naar info@radiorand.be.

Eindelijk ! Volgende week is het zover, kom ons zeker eens bezoeken aan CC Ter Maele ! Live-radio ! #radiorand

Posted by RadioRand on Saturday, October 2, 2021

TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 979: Radio Noordzee, Tequila, NPO themakanalen

• Ook kerstkanaal van Radio Noordzee keert terug • Jaarlijkse quiz van Radio Tequila afgelast Lees verder

Blad 976: Radio Benelux, NPO Radio 2, Pinguin Radio (video)

• Radio Benelux zoekt (menselijke) versterking • Stemmen voor de NPO Radio 2 Top 2000, Lees verder

Blad 974: Spotify, Alhara, Radio Rand (audio & video)

• Spotify verwijdert shuffle-knop op verzoek van Adele • Radio voor de Palestijnse zaak • Lees verder

Blad 967: Thomas Symons, Su FM, Skyrock

• Oorlogsbrieven herleven als podcast • SU fm op tournee in woonzorgcentra • Frankrijk: Forse Lees verder

Blad 966: Be One, Fun Radio, Magda Maria (video)

• Radio Be One lanceert eigen kerstkanaal, het hele jaar rond • Wallonië: Fun Radio Lees verder

Blad 961: Nostalgie+, Audiodienst en Willy van Praet (audio)

• Wallonië: straatkunstenaar Milan tekende campagne voor Nostalgie+ • Gratis radioservice met uittips • Eresaluut Lees verder

West-Vlaamse (vrije) radiosector nam driemaal afscheid (audio)

De West-Vlaamse (vrije) radiosector is de voorbije dagen bijzonder hard getroffen door het overlijden van Lees verder

En toen werd Nova+ plots Radio Saffier

Het mysterie rond de GCV EKW Media werd zopas nog wat groter. Nu blijkt dat Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x