RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Radio Pallieter is terug in Lier

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Als we de lokale radio berichten van de voorbije dagen overlopen dan is de sfeer omgekeerd aan deze die je in deze periode van het jaar gewoon bent. Feest, vrolijkheid, beste wensen en een heleboel goede moed plus dito bedoelingen voor het nieuwe jaar. Gelukkig was het niet overal kommer en kwel. Er zijn immers ook nieuwe initiatieven die aan het grote avontuur zijn begonnen. Radio Pallieter uit Lier is er een van.

Een absolute nieuwkomer is het niet, want het station bestond al eerder. Veertien jaar geleden gebeurde echter wat o.a. PROS, de Gaveromroep en Bingo zopas overkam, ze kregen geen nieuwe erkenning en moesten uit de lucht. Maar alles komt terug, dus ook Radio Pallieter en daar zijn ze blij mee. Zelfs al hebben ze (nog steeds) geen FM-frequentie, maar het internet biedt de uitweg.

Voorlopig, want er werd wel degelijk een aanvraag ingediend voor het pakket van Lier en Nijlen. Maar dat werd nog niet toegekend omdat de tegenkandidaat tijdens de erkenningsprocedure de bestuurssamenstelling van de vzw wijzigde. Tegen alle logica in kreeg Pallieter, met wél een correcte en ontvankelijke aanvraag, toch de vergunning niet. “Dergelijke beslissing is op zijn minst merkwaardig”, vindt penningmeester Jos d’Haens.

Benny Guldentops, Jos d’Haens en Jan Ceulemans (Fotocredits: Bertje Warson)

De evolutie stond evenwel niet stil en het verschil is groot. Niet in het minst met de periode toen men er aan begon. Dat gebeurde in 1981 vanuit de woonkamer van huidige voorzitter Jan Ceulemans. De presentatoren zaten achter een mengpaneel, enkele cassetterecorders en twee pick-ups om vooral te entertainen, plaatjes aan en af te kondigen. Het verschil met 2018 kan nauwelijks groter zijn.

Pallieter vond nu immers onderdak op de bovenste verdieping van het Zimmermuseum op het Lierse Zimmerplein. En er wordt een totaal ander soort radio gemaakt. Ceulemans zegt daarover in de Gazet van Antwerpen: “We hebben resoluut gekozen voor een ander format en een andere stijl in vergelijking met de meeste lokale, regionale en nationale zenders. Kortom, onze presentatie en interventies tussen de muziek zullen heel beperkt blijven”.

Secretaris Benny Guldentops: “Het grootste verschil met destijds is dat we voortaan over de hele wereld te beluisteren zijn. We zenden immers uit via onze nieuwe website. Pallieter brengt de mooiste swingende muziek van de jaren 60 tot en met 90. Veel luisteraars verlangen naar die tijd en willen liefst alles houden zoals het vroeger was. Die mooie gouden jaren met toffe muziek die jeugdherinneringen oproept. De prachtige, rustgevende muziek van toen vormt de hoofdmoot van onze programmatie en zal worden afgewisseld met korte regionale flitsen met informatie uit Lier, Koningshooikt, Nijlen, Bevel, Kessel, Berlaar, Emblem, Ranst, Duffel en Lint. Hiervoor werken we samen met de diverse lokale besturen en de vele verenigingen uit deze gemeenten”.

° Radio Pallieter


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1479: Radio Maaskant, Radio ZRO, Han Hollander

• Radio Maaskant verdwenen van Limburgse DAB+ • VRM: Lokale radio ZRO moet ook Gentse Lees verder

Blad 1478: Be One, Noordzee, MNM en VRT

• Lokale radio’s present tijdens ‘Week van Ondernemend Oostende’ • MNM én De Mol in Lees verder

Minerva: alle sinjoren willen ‘m horen én… drinken (video)

Minerva steunde de Antwerpse Brouw Compagnie tien jaar geleden bij de opstart. Nu is het Lees verder

Begonnen als FM Brussel, vierde BRUZZ zesde verjaardag

Een naam die gedeeld wordt met een regionale televisiezender (vroeger TV Brussel), een stadskrant met Lees verder

FM Goud: keuze voor de toekomst

Op zondag 5 juni is er tussen 14:00 en 17:00 uur een 'Open Studio Dag'. Lees verder

Lokale DAB+ in Vlaanderen: het speciale geval Victoria

Als enige van alle 59 lokale radio’s in Vlaanderen in de digitale ether gebruikt Victoria Lees verder

Blad 1470: X-Ray FM, PINK!, Sublime

• VRM beboet X-Ray FM voor te hoog zendvermogen • Vrienden worden met... PINK! • Lees verder

Blad 1468: Radio Bingo, Marieke Elsinga, Gates Air

• Veertig jaar Radio Bingo met 22 Top 100’s • Marieke Elsinga te gast in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x