RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Radio Oost West heeft nieuwe mobiele studio

De regionale radiozender Oost West uit Wingene en omstreken gaat op tournee met mobiele studio ‘Kamiel’. 

Radio Oost West verzorgde al eerder meerdere live uitzendingen op verplaatsing. Maar dat was keer op keer een hele logistieke organisatie om alles ter plaatse te krijgen. Nu komt daar verandering in met een caravan die ze ingericht hebben als mobiele radiostudio.

“Het was een hele verhuis vroeger”, zegt Geert De Ketelaere, een van de bezielers van de mobiele radiostudio. “Als we radio maakten op verplaatsing, hadden we verschillende mensen nodig om alle apparatuur te verhuizen en dan moest alles nog opgebouwd worden. Dat nam al gauw twee uur in beslag. Met onze mobiele studio zal dat een stuk vlotter gaan. Gewoon de caravan ter plaatste brengen en binnen de kortste keren zijn we opgestart. Zijkant naar beneden, tentje erover en we kunnen radio maken. Alles is voorzien”.

De mobiele radiostudio is een flinke stap vooruit voor het radiostation. “We beschikten al over twee radiostudio’s in de Hoogweg in Wingene”, zegt voorzitter Erik Verhenne alias Rik Van de Velde.” Nu komt er een derde, mobiele studio bij. Dat is een flinke meerwaarde voor ons station. We hebben even moeten zoeken naar een naam voor de studio. Studio 3 vonden we wat te lang, dus werd het Kamiel.” 

Op zondag 11 juli werd voor het eerst radio gemaakt vanuit Kamiel van op het Keizersplein in Wingene. De aperitiefshow van 11 uur werd er live uitgezonden. “De studio heeft de vuurdoop goed doorstaan. We hadden tot zaterdagavond nog de laatste aanpassingen gedaan om toch alles klaar te krijgen voor onze live-uitzending”, zegt De Ketelaere. “We zijn klaar om in de toekomst van eender waar uit te zenden.” (kvp)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx