RadioVisie

  • .
    .

Radio Omroep Aalst vervangt Goeiedagradio in Aalst

In Aalst ging vandaag Radio Omroep Aalst van start via 105.1 FM, de frequentie die tot vorige week in gebruik was door Stadsradio Goeiedag Aalst. Behalve een Facebookpagina, die pas afgelopen nacht werd opgestart, en één kort berichtje met de programmatie is er van het opzet achter de ‘nieuwe’ lokale radio nog weinig geweten. Dus deden we zelf even een telefoonronde.

In het ‘lokale wereldje’ circuleerde al een tijdje dat er op de 105.1 in Aalst een ‘switch’ zat aan te komen. De frequentie behoort toe aan de vzw Radio Belfort waarvan Marnix De Gols de sterke man is. De vzw had al sinds de zomer van 2015 een samenwerking met Goeiedagradio, een initiatief van het regionale huis-aan-huismagazine Goeiedag. Die samenwerking liep op 24 augustus af.

“Marnix wilde dat Goeiedagradio muzikaal een andere richting uitging, met meer Vlaams en oldies en zo, maar dat vond ik geen optie”, zegt Ives De Bondt, uitgever van Goeiedag. “Daarom kwamen we overeen om elk onze eigen weg te gaan. Goeiedagradio blijft bestaan, maar het wordt een volledig digitaal verhaal.”

“Voor ons was Goeiedagradio in Aalst in hoofdzaak een ondersteunende activiteit om ons gratis printmagazine in de stad mee te boosten. Dat magazine, met vijf regionale edities, blijft onze hoofdactiviteit. Ik had trouwens bij de start al snel door dat lokale radio lang niet meer de impact had zoals we die in de jaren ’90 kenden. Ook de ontvangst via FM was niet al te denderend. Dat zijn allemaal factoren die meespeelden om het analoge radioverhaal stilaan voor bekeken te houden.”

Marnix De Gols bevestigt dat hij zijn lokale station nu meer zelf in de hand wil houden. “Ik ben inderdaad voorstander van een zo breed mogelijke radio, waarmee we ook de wat oudere luisteraars kunnen aantrekken. Het moet een station van en voor Aalst zijn, met een hele sterke band met de stad en veel aandacht voor alles wat zich sportief en cultureel afspeelt. Ton Schipper, die al meewerkte aan Goeiedagradio, is mijn rechterhand voor de programmatie en aanspreekpunt voor de deejays. Maar in vergelijking met Goeiedagradio zal ik nu wel meer betrokken zijn bij het algemene beleid.”

“De omslag moest jammer genoeg nogal snel gaan, dus er was niet zoveel tijd”, zegt Ton Schipper. “Met Radio Omroep Aalst willen we een ongecompliceerde en puur Aalsterse radio maken, waarbij we ons muzikaal niet gaan richten op doelgroepen of niches. De FM-zender in Aalst is ons belangrijkste kanaal en dus moet je zorgen dat zoveel mogelijk Aalstenaars er iets aan hebben. Het mag soms best ook wat gek zijn, want zoals bekend nemen Aalstenaars zichzelf niet al te ‘serieux’. Maar de info moet uiteraard wel correct zijn. Het belangrijkste is: de Aalstenaar moet zich thuis voelen bij ons.”

De doordeweekse programmatie ziet er als volgt uit.

  • 07-09: Rudi Van Vlaanderen
  • 09-11: Filip Geeurickx
  • 11-12: Aalst Muzikaalst(Non Stop)
  • 12-14: Danny De Bruyn
  • 14-16: Peter Van den Bossche
  • 16-18: Ton Schipper

“We gaan het team zeker nog wat verder uitbreiden, want in Aalst zit voldoende radiotalent”, aldus Schipper.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx