RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radio Noordzee startte apart kerstkanaal

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

En laat 90 beide Oostendenaren aan het woord

Veertig jaar geleden – op 30 november 1980 – begonnen ze er aan. Weliswaar in alle illegaliteit. En ze zijn er nog steeds, het Oostendse Radio Noordzee. Toén eerder een muziekradio die de leemtes probeerde op te vullen die de zeezenders hadden nagelaten. Nadien uitgegroeid tot een populaire stadsradio, die zich prima geïntrigeerd heeft in de regio en als de tijd er om vraagt, een tandje bijsteekt.

Zo pakt men de hele maand december uit met een extra kanaal. Met een uitlopertje in 2021, want pas op 2 januari houdt men er ook weer mee op. Via een aparte livestream zijn er 24 uur per dag enkel kersthits te horen. Ook op de reguliere FM-frequentie (105.0 FM) staat tot het eind van het jaar datzelfde kerst centraal.

Er zijn diverse wedstrijden en elk uur komen enkele platen voorbij die ontegensprekelijk verbonden zijn met de tijd van het jaar. Er is eveneens regionaal nieuws en een kerstweerbericht, plus negentig bekende mensen uit de regio die laten hun eindejaarswensen komen vertellen. Maar omdat velen niet genoeg krijgen van kerst, werd besloten om de hele maand december een extra kanaal met enkel kerstmuziek te lanceren. De klok rond te beluisteren zijn op de website van Radio Noordzee

Over Radio Noordzee 

Radio Noordzee richt zich op doelgroep van +30 jaar. Er is elk uur regionaal nieuws en er zijn interviews. De lokale binding is sterk met activiteitenkalenders, aandacht voor het Oostends dialect, de geschiedenis, lokale muziekscène, humor, erfgoed, straatnamen, de uitzending van de gemeenteraad en sponsoring van sport-, cultuur- en andere events. Er zijn een vijftiental medewerkers.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
3 december 2020 - 22:55 22:55

Hoe is het mogelijk, al de ganse tijd sedert ze met streaming gestart zijn, is er een probleem …
https://www.radionoordzee105.be/livestream/ geen enkele stream werkt …

INDI
INDI
4 december 2020 - 08:31 08:31
Antwoord aan  Marc

Op hoeveel toestellen werd dit getest? Op m’n Android-smartphone werken ze alledrie.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx