RadioVisie

  • .
    .

Radio Noordzee belicht Oostende, Leopold II en Congo

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Van maandag 21 maart tot en met woensdag 6 april heeft Radio Noordzee in een reeks bijdragen aandacht voor ‘Oostende, Leopold II en Congo’. Stadsgids Dirk Beirens (foto bovenaan) neemt de luisteraars in dertien afleveringen mee naar plaatsen die verwijzen naar de tweede koning van België en ‘zijn’ Congo.

Duidelijke maar ook soms onopvallende herinneringen aan Leopold II en de Belgische connectie met en in Congo zijn tot vandaag zichtbaar in de badstad. Dirk Beirens, gids bij Gidsenkring Lange Nelle, verdiept zich al jaren in dit onderwerp en werkte ook een persoonlijke wandeling uit langs interessante plaatsen. Die wandeling is niet opgenomen in het vaste aanbod van de gidsenkring maar staat ter beschikking van verenigingen in ruil voor steun aan voorgestelde projecten in Congo. 

Beirens was ook eerder al te gast in de rubriek ‘Lange Nelle Vertelt’ op Radio Noordzee waarin hij het had over de geschiedenis van de stad. In deze reeks belicht hij elke weekdag beknopt een onderwerp: van straatnamen die verwijzen naar Congo tot publieke monumenten met een link naar de oud-kolonie. Uiteraard komen ook het chalet van Leopold II en het ruitermonument aan de Drie Gapers ter sprake. Meer duiding en uitwisseling van gedachten kan trouwens tijdens de wandeling.

De radioreeks wordt uitgezonden tijdens het programma ‘Lange Nelle Vertelt’ om 11:15 uur op weekdagen van 21 maart tot 6 april. Te beluisteren aan de kust op 105,0 FM en online via Radio Noordzee. Om 19:15 uur wordt de bijdrage herhaald. (EF)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx