Radio Monza van 1 naar 2 frequenties (video) Straks ook met een informatief programma

Leestijd: 1 minuut

Radio Monza uit Kinrooi zal midden januari 2018 op twee FM-frequenties te horen zijn. De zender kreeg bij de onlangs gehouden nieuwe frequentie-indeling van mediaminister Sven Gatz de erkenning voor een tweede frequentie.

Naast de bekende 106.5 FM in Kinrooi kreeg men ook de beschikking over de 105.6 FM in Maaseik. Voorlopig wordt nog gebruik gemaakt van de plek waar de zender in Maaseik staat opgesteld. Op de frequentie in Maaseik werd tot voor kort het signaal van Family Radio uitgezonden. Dit deed men vanaf het dak van het oude ziekenhuis in Maaseik.

Voor het gewonnen kavel was Radio Monza de enige kandidaat, hierdoor ging de erkenning automatisch naar de lokale radio uit Kinrooi. Met de extra frequentie komen er extra kosten. Niet iedereen was daar zo blij mee. De nieuwe plannen van de mediaminister betekenen immers ook extra uitgaven voor auteursrechten en technische apparatuur. Maar Sven Gatz oordeelde dat de herverdeling er gekomen was om een leefbaarder klimaat voor de lokale radiozenders te geven.

Een ander belangrijk punt bij de herverdeling was het brengen van lokale informatie. Radio Monza wil daar aan tegemoet komen door (minstens) éénmaal per maand een degelijk informatief programma van een uur uit te zenden.

° Radio Monza

Deel dit artikel
TVV Sound
Amptec
Belgian Radio Day
Spotlight
Amptec
Broadcast Partners

Eén gedachte over “Radio Monza van 1 naar 2 frequenties (video)

  • do 11 jan 2018 om 21:05
    Permalink

    Wat fijn dat ze een frequentie bij krijgen, zo kan de Nederlandstalige muziek blijven bestaan. Houden zo en doe zo verder. Groetjes

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *