RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radio Minerva: Verjaardag 40 in mineur

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

RadioVisie wil een bijdrage leveren aan het radiodebat. Omdat we net als iedereen het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. Jan Kritiek (naam bekend bij de redactie) maakt zich zorgen over het plotse elitaire karakter van de Antwerpse volksradio Minerva.

Radio Minerva: Verjaardag 40 in mineur

Wat doe je op een verjaardag? Feest vieren! Dus ook bij de vox populi van Antwerpen – Minerva. De croonerradio die begin dit jaar nog haar zendvergunning zag ingetrokken worden door de Raad van State en Minister van Media – Benjamin Dalle, dit naar aanleiding van een geschil met de ‘collega’s’ van FG DJ. Uiteindelijk kreeg Minerva in augustus toch een definitieve zendvergunning na een nieuwe ‘beauty contest’.

Eerder had een uitgebreide mediacampagne om het station in de lucht te houden nog meer sympathie van de Antwerpenaar en de politieke wereld opgeleverd. Op een mooie zondag kwamen zelfs een aantal hoogwaardigheidsbekleders persoonlijk (altijd goed voor eigen populariteit) naar het Sint-Annastrand – Antwerpen Linker Oever om de felbegeerde vergunning afleveren. Er werd toen heel snel, misschien te snel een (volks)feest in elkaar geflanst.

Werd de Antwerpse zender in alle euforie een beetje megalomaan? Zijn de organisatoren ondertussen vergeten dat hun Radio Minerva geen eliteradio is maar een volkszender die op heel veel sympathie kan rekenen van de modale burger? Bij het bekend maken van de activiteiten op hun website begon het al mis te lopen. Luisteraars, fans en sympathisanten kregen een voorstelling van een resem bekende en minder bekende lokale artiesten die eventueel willen optreden in het Antwerps Hilton hotel op de Groenplaats een beetje in de stijl van ‘t Wit Paard in Blankenberge.

Nergens is er ooit sprake geweest van “de trouwe medewerkers, de presentatoren, de echte mensen” achter Minerva die zich dagelijks, wekelijks inzetten met hart en ziel en dit volledig kosteloos voor het vermaak van alle ‘senioren’. Verontwaardiging alom, te meer omdat ook zij niet werden uitgenodigd op het VIP feest tenzij tegen betaling. Ik vroeg wat meer uitleg en opheldering aan voorzitter Frank Boekhoff, maar kreeg tot op vandaag nul op het rekest.

Waarom men voor de locatie van het Antwerps Hilton en niet de Lotto Arena heeft gekozen is nog altijd een raadsel. Vanaf de publicatie in de pers en op de radio kreeg de lokale radio alleen maar negatieve reacties op alle sociale media voor twee zaken. De locatie en de exuberante VIP inkomprijzen. Heeft Radio Minerva in deze moeilijke tijden gekozen voor een verkeerde aanpak?

Ja. Zowel de modale luisteraar als de medewerkers worden letterlijk in de kou gezet. De verkoop van kaarten is volledig gestopt. Geen enkele voorstelling is uitverkocht. Integendeel, er zijn nog veel, veel te veel plaatsen vrij. Misschien kunnen ze de hoofdsponsor, het ‘Zorgbedrijf’ van Antwerpen aanspreken om in extremis een aantal bussen gepensioneerde bewoners uit het RVT te halen.

Maar alle gekheid op een stokje, het feestbestuur van Radio Minerva moet terug met de voetjes op de grond staan en beseffen dat een volksradio een radio moet zijn voor iedereen. De veertigste verjaardag van Radio Minerva zal helaas uitdraaien in mineur en dat ook ten koste van vele luisteraars, medewerkers en trouwe leden. Happy Birthday… Alle gekleurde vakjes zijn nog vrij, boek snel uw tickets!

Jan Kritiek


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Patrick
Patrick
22 september 2022 - 17:37 17:37

Dit verhaal klopt van geen kanten.
De feestelijkheden in het Hilton lagen al vast vanaf het begin van het jaar. Alleen werd er omwille van de perikelen met de vergunning geen ruchtbaarheid aan gegeven. En als er geen vergunning zou komen, dan zou alles geannuleerd worden.
De kaartenverkoop loopt nog altijd, is dus nog niet gestopt
Dat de medewerkers niet zouden mogen komen is een verhaal dat ook niet klopt.
ELKE medewerker is uitgenodigd om GRATIS mee te vieren.
Kort en bondig samengevat, er klopt niet veel aan het verhaal.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx