RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Radio Minerva krijgt nieuwe erkenning

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

We vernamen zopas uit zeer betrouwbare bron dat Radio Minerva een nieuwe erkenning krijgt. Hun dossier kreeg een score van 98,63 procent en kwam als beste uit de bus voor het frequentiepakket 11.

Zoals bekend moest Vlaams minister van Media Benjamin Dalle de voorbije maanden een nieuwe lokale erkenningsronde organiseren, nadat de Raad van State de bestaande erkenning van Radio Minerva uit 2019 vernietigde, na een klacht van Radio FG (Radioworks).

Naast Radio Minerva was ook Radioworks opnieuw kandidaat voor het pakket 11, dat de FM-frequentie 98.0 MHz omvat met een vermogen van één kilowatt. Hoeveel punten het dossier van Radioworks kreeg is op dit moment (bij ons) nog niet bekend.

Update 13.30 uur: inmiddels is het bericht ook officieel bevestigd. In Café Minerva kwamen zelfs minister-president Jan Jambon, minister van Media Benjamin Dalle én Antwerps burgemeester Bart De Wever in hoogsteigen personen samen langs om het – voor Minerva – heuglijke nieuws mee te delen.

Overigens hadden ze zich bij Minerva al wat voorbereid op het goede nieuws, want het station liet meteen in primeur de aangepaste versie horen van ‘Minerva moet blaaive’ van de Antwerpse muziekgroep 4TACT: ‘Minerva mag blaaive‘.

Minister Dalle had theoretisch nog wel 32 dagen om zijn beslissing bekend te maken, afgaand op de termijn in het arrest van de Raad van State in januari, maar gisteren kwam de Vlaamse regering een laatste keer samen voor het politieke zomerreces. Om de nodige druk uit te oefenen had Minerva op zijn website trouwens een afteller gezet, die intussen weer werd verwijderd.

Hoewel Jambon in de Minerva-micro stellig beweerde dat de erkenning “nu definitief” is, moet daar wel een kanttekening bij. Theoretisch kan Radioworks immers nog steeds een nieuwe procedure starten bij de Raad van State, als ze daar van mening zouden zijn dat er door minister Dalle procedurefouten zouden begaan zijn.

Het is voorlopig onbekend of Dalle ook al knopen heeft doorgehakt in de erkenningen voor de overige negen frequentiepakketten. In principe heeft hij daarvoor nog tot 24 september de tijd.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
18 juli 2022 - 20:47 20:47

Ook in het zuiden van “la douce France” stelt FG lees Feel good Radio nauwelijks wat voor.
Wat moet een speelgoedje van een paar beroemde (?) deejays hier in Vlaanderen over een volwaardige FM frequentie gaan beschikken, terwijl Minerva al jarenlang een begrip is voor de oudere luisteraars in Antwerpen en omgeving en niets meer hoeft te bewijzen !
Logisch dat men hier voor een Vlaamse keuze opteert, al zullen achter de schermen sommige politici daar wel hun best voor gedaan hebben….

Marc /jazztown
Marc /jazztown
16 juli 2022 - 13:09 13:09

Ben blij voor minerva, ze verdienen dat dik en dubbel. Niet echt mijn type radio, maar de inzet en motivatie zijn indrukwekkend. Kunnen veel radio’s(mp3 dozen) nog een voorbeeld aan nemen

PVM
PVM
16 juli 2022 - 20:43 20:43
Antwoord aan  Marc /jazztown

Je hebt volledig gelijk. Zou ook leuk zijn moesten ze via DAB+ in gans Vlaanderen te beluisteren zijn!

Wim
Wim
17 juli 2022 - 01:47 01:47
Antwoord aan  Marc /jazztown

Volledig akkoord.fantastische radio Het zou geweldig zijn moesten ze ook op de DAB mux van Antwerpen kunnen zitten.

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx