RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Radio Mi Amigo is (alweer) terug

Vorige maand van 27 tot en met 31 december, vanuit het Belgische Lint nog terug van weggeweest, Radio Mi Amigo. Met vele medewerkers van toen, bekende Vlaamse radiomakers en heruitzendingen van oude programmabanden. Nauwelijks een week verder is deze legendarische zeezender er wederom. Dit keer uit hartje Amsterdam.

Het net van het faillissement geredde middengolfradiostation Extra AM ruilt aanstaande zondag 10 januari de eigen vormgeving in voor die van Radio Mi Amigo. Met de muziek uit die tijd, maar ook de jingles en historische reclames zoals Goudhaantje, Modehuis Line, Standing Aalst en vele anderen. Extra AM laat op de daaropvolgende zondagen in de maand januari de zeezenders Radio London, Radio Veronica en Radio Monique herleven.

Harm ten Brink, de drijvende kracht achter Extra AM vertelt ons: “We hadden de koppen bij elkaar gestoken, spreekwoordelijk dan, maar we vonden de zondagen in januari zó saai dat we iets bijzonders wilden doen. Normaal gesproken staat de maand augustus bij ons in het teken van de zeezenders en dat gaan we dit jaar ongetwijfeld wéér doen”.

“Aanstaande zondag draaien we de hele dag de muziek en de vormgeving van Radio Mi Amigo tot 21:00 uur ’s avonds. Dus niet alleen de jingles, óók de reclames zoals Goudhaantje, Modehuis Line, Standing Aalst en al die anderen. De rest van de maand zijn Radio London, Veronica en Radio Monique aan de beurt. De stream zetten we voor die dagen speciaal op AM-kwaliteit”. (Mediapages)

° Extra AM is in de Randstad te beluisteren op 1332 kHz en wereldwijd via webstream.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
eric
eric
9 januari 2021 - 10:05 10:05

Ja PVM, Hoe kan het ook anders.
Radio Mi Amigo was toen “de laatste, de beste”. Met heel veel moeilijkheden door de wetten die toen van kracht geworden zijn. Gelukkig voor de miljoenen luisteraars bleven zij doorgaan. En dat het tot de verbeelding sprak moet ik niet uitleggen zeker?
Die tijd is jammer genoeg voorbij, we hebben nog enkele jaren Radio Monique en opvolgers gehad, het was zeer goed, maar toch niet hetzelfde. Dat kat en muisspel met de justitie vond ik altijd zeer spannend. We mochten het meemaken, en wat we gekregen hebben kunnen ze niet meer afpakken. En inderdaad, mocht er een echt FM en of DAB+ station komen met die programma’s, zou dat heel leuk zijn.

PVM
PVM
8 januari 2021 - 14:09 14:09

Je ziet toch dat Mi Amigo na al die jaren blijft inspireren. Maar zou natuurlijk nog beter zijn moest er een echt FM of DAB+ radiostation zijn.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx