RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Mi Amigo Radio (de échte) start op 8 januari

Na een té enthousiaste aankondiging om te beginnen op 30 oktober 2021 … won de realiteit het terug van de ‘goesting’ en werd de start van het ‘nieuwe’ Mi Amigo Radio (de échte) verschoven naar 2022. Aanstaande zaterdag 8 januari is het dan eindelijk zover. Er wordt officieel afgetrapt met een live show tussen 12:00 tot 18:00 uur.

Tijdens deze feestelijke opening zullen de gasten en dj’s aanschuiven om hun shows en andere bijdragen voor het station te duiden. Het wordt een internationale show, want er zal veelvuldig geschakeld worden om (bij) te praten met oud-medewerkers en fans van het iconische station in binnen- en buitenland.

Mi Amigo Radio (let op de omkering in de naam) werd opgericht door een amalgaam van ex-medewerkers en deejays uit de Sylvain Tack-periode (1974-1979) en een aantal oudgedienden van Radio Maeva (1981-1986). Deze vrije zender was er gekomen op initiatief van Patrick Valain. De man die in de offshore-periode van Mi Amigo de Belgische zaakwaarnemer was. Maeva liet dan ook niet na zich de voorzetting van de zeezender aan land te noemen.

Het format

Deze nieuwe reanimatie van Mi Amigo opereert vanuit Playa de Aro en richt zich tot de Nederlandstalige inwoners van Spanje. Bij het project voert de muziek uit de jaren ’70 de boventoon, maar ook de andere decennia, de nieuwe frisse hitjes en het Nederlandstalige werk worden op de playlist gezet. Naar eigen zeggen ‘presenteren de Amigo’s van maandag tot en met vrijdag hun Mi Amigo Muziekstream volgens een nieuw concept. Op zaterdag en zondag klinken hun legendarische shows alsof zij nooit zijn weggeweest!’.

Dit is de line up: zijn Marc Jacobs, Ferry Eden, Frans van der Drift, Maurice Bokkebroek, Bart van Gogh, Ton Schipper, Theo van de Velde, Eric Hofman, Marc Hermans, Theo De Brabander en Steve Foster.

° Mi Amigo Radio is te beluisteren via de eigen website, TuneIn, de Mi Amigo app en Wi-Fi radiotoestellen met de zoekfunctie: Mi Amigo Radio.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

17 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pascal VDM
Pascal VDM
15 januari 2022 - 12:00 12:00

Mooi om horen ware het niet dat om de 5 à 10 minuten deze stream “doorslaat”. Muziek hapert en tekst op mijn display slaat tilt. Als ik de radio uitzet en terug opstart is dit terug ok tot alles na minuten terug doorslaat.. Stream ingevoerd via frontier silicon met gebruik undok app. Op 3 verschillende radio’s hetzelfde probleem dus ik hou het voor bekeken en luister maar naar iets anders, alternatieven genoeg via internet…

PVM
PVM
10 januari 2022 - 23:53 23:53

Ik heb zaterdag en zondag toch enkele uurtjes geluisterd en als vroegere Mi Amigo fan is het wel leuk, en soms voelde ik mij 45 jaar jonger. Maar het station kon ik enkel thuis op tablet, computer en smartphone beluisteren. In de auto ging dit niet, ik heb namelijk enkel Wifi op mijn smartphone en geen internetabonnement want mijn smartphone gebruik ik weinig. De meeste fans van vroeger zijn de 50 al zeker voorbij en zullen dan waarschijnlijk ook thuis geluisterd hebben. Het liet mij terugdenken aan die mooie tijd en mijn vakanties in Playa de Aro. Pure nostalgie dus. Maar ik vrees ervoor dat buiten deze kleine groep, geen jongere mensen geluisterd hebben. Die kennen dit niet en hebben andere interesses, wat misschien wel te verstaan is!

Verbeke Francis
Verbeke Francis
11 januari 2022 - 13:18 13:18
Antwoord aan  PVM

Ik kan mij aansluiten bij uw commentaar want ikzelf ben de 50 voorbij en ik was in jaren 70′ een echte fan zelf erelid geweest van mi amigo
dan kon men mi amigo overal ontvangen zelf in de auto maar nu is het enkel thuis want ik heb ook maar wifi op mijn gsm
Maar het is wel leuk om terug te horen

Joop Van Hoop
Joop Van Hoop
10 januari 2022 - 14:23 14:23

In vergelijking met de jaren 70 is het aanbod van radiostations vandaag enorm uitgebreid. Velen zitten in dezelfde vijver te vissen met als gevolg een niet te overziene verschraling van het radiolandschap. Alhoewel ik dit Mi Amigo initiatief als fanatieke zeezender luisteraar nostalgisch toejuich, komt het succes van vroeger nooit meer terug.

kees
kees
15 januari 2022 - 16:15 16:15
Antwoord aan  Joop Van Hoop

Mensen van de zeezender generatie die weer dicht bij het oude gevoel van vroeger willen komen raad ik aan om eens naar het radio Caroline noord weekeinde te luisteren. Een keer per maand een heel weekeind live van de Ross Revenge het oude zendschip van Caroline en radio Monique. Oude muziek en gezelligheid! Ook te ontvangen op de oude trouwe middengolf. AM 648. Doet het altijd! U kunt het dit weekeinde al uit proberen.

Edje
Edje
9 januari 2022 - 11:04 11:04

wel jammer dat de stream veel hapert.

kees
kees
16 januari 2022 - 06:52 06:52
Antwoord aan  Edje

De stream die hapert. Bij Caroline ook regelmatig het geval. Daar gelukkig ook nog via de ouwe trouwe middengolf. Doet het altijd! Hopelijk gaat de echte Radio Caroline voor haar nostalgie kanaal ook een middengolf frequentie aanvragen bij de Britse ofcom. Daar de gehele dag oude muziek uit het zeezender tijdperk. Komt het oude gevoel ook beter terug als het via de middengolf gaat.

Ron
Ron
7 januari 2022 - 17:15 17:15

Nieuwe ‘hitjes’ zijn overal te horen. Ik zou dat toch echt beperken of helemaal niet draaien, of het moet echt in het format zijn. B.v. de nieuwe track van Abba prima, maar Jason Darulo of Coldplay nee. Focus gewoon echt op 70’s dat is de kracht want dat wordt nog niet veel gedaan. Jaren 60 t/m 80 hoor je overal.

eric
eric
9 januari 2022 - 11:27 11:27
Antwoord aan  Ron

Als ze niet overdrijven met hun “hitjes” lijkt het me best ok.

Ron
Ron
10 januari 2022 - 12:29 12:29
Antwoord aan  eric

Als ze gewoon hits pakken die in flow passen kan het ook wel, meer geen miskleunen zoals Coldplay of Jason Darulo. Dat matcht niet met de 70’s, dat slaat als een k. op Dirk zoals ze bij ons in Nederland zeggen.

PVM
PVM
7 januari 2022 - 14:54 14:54

Is natuurlijk leuk voor de echte fans van vroeger, maar die generatie zit niet allemaal op internet en zeker niet mobiel op internet (enkele uitzonderingen tot daar gelaten). Maar ik blijf erbij dat ze een sponsor moesten zoeken om op DAB+ te kunnen uitzenden. Er zal maar een beperkte groep luisteren wat dan heel jammer is voor de energie die ze erin gestoken hebben!

eric
eric
7 januari 2022 - 17:14 17:14
Antwoord aan  PVM

Misschien kunnen ze zoals vroeger Mi Amigo en Caroline op de AM zender zetten. op de 648.
Dat zou pas goed zijn. Maar of het kan is wat anders natuurlijk.
Ik zoek me online kapot niet om te luisteren dat is niet het probleem. Maar bestaat er een link waar de stream kan opgenomen worden? Tijdens de RMAevents kon ik dat opnemen. Maar die is nu niet on air. Zelfs VLC wil het niet herkennen. Weet iemand raad?

Rudy De Saedeleir
Beheerder
7 januari 2022 - 17:44 17:44
Antwoord aan  eric

Je hebt deze link (192 kbp/s) nodig: « https://stan319.radioca.st/; » (de puntkomma na de laatste slash is belangrijk, best niet op de link klikken, wel kopiëren, want de link neemt de puntkomma niet mee)

eric
eric
8 januari 2022 - 16:24 16:24
Antwoord aan  Rudy De Saedeleir

Dank u wel Rudy. Ondertussen geniet ik met volle teugen van ons lievelingsstation. En opnemen doen we zeker. Mag ik vragen waar die link vandaan komt?

Rudy De Saedeleir
Beheerder
8 januari 2022 - 23:19 23:19
Antwoord aan  eric

in dit geval gewoon wat zoeken in de code van de website

eric
eric
9 januari 2022 - 11:27 11:27
Antwoord aan  Rudy De Saedeleir

Ik zal eens zoeken. Groetjes en dank u wel hoor

RCL
RCL
8 januari 2022 - 02:17 02:17
Antwoord aan  PVM

zeer beperkt vrees ik ook.

Don`t copy text!
17
0
Deel hier gerust uw gedachtenx