RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

Radio Mi Amigo: de details van de geschiedenis

Erik de Zwart en Ruud Hendriks over die ene unieke opname uit 1978

In onze vaste nachtelijke rubriek ‘Het is vandaag…’, waarbij we diep teruggaan in de geschiedenis van de radio aan de hand van audio-opnames vroegen we ons op 6 augustus af waar dat ene ochtendprogramma van Rob Hudson dat Radio Mi Amigo op die dag in 1978 uitzond, toch vandaan kwam?

Een studiotape uit ons archief waarvan we niet met zekerheid konden zeggen op welke datum het programma was opgenomen, dat toen werd gepresenteerd door iemand die eigenlijk nooit ‘echt’ voor Radio Mi Amigo heeft gewerkt: Erik de Zwart (foto bovenaan – links). Het bewuste ochtendprogramma ‘Hallo hier is Mi Amigo’, was tussen 06:00 en 07:00 uur te beluisteren. Maar wie kan beter al die losse eindjes aan elkaar knopen dan de twee protagonisten zelf? 

Ruud Hendriks (foto bovenaan – rechts): “Rob Hudson was er ook bij. Dat weet ik zeker want zo noemde ik mij destijds. De tape is wel degelijk in augustus 1978 in Playa de Aro opgenomen. Sterker nog ik heb er nog ergens foto’s van. Die zal ik eens opzoeken. Ik was in Playa op vakantie en Erik de Zwart kwam er een kijkje nemen. Ik kende hem niet maar had hem ooit een drive in show zien draaien op mijn middelbare school. Toen hij voor het studioraam in Playa stond heb ik hem uitgenodigd een proeftape te maken. Die kwam er maar het zou nog tot april 1979 duren voor Erik met mij samen voor Radio Caroline ging werken. De rest is historie.”

Erik de Zwart: “En dat klopt helemaal. In de studio boven in het appartement dat Radio Mi Amigo gebruikte als kantoor. Het is mij een raadsel  dat deze tape/cassette nog bestaat. Ik heb zelf geen kopie. Maar Ik weet dat Jan Paparazzi er wel een had. Of het origineel. Wel schrikken als je zoiets na 42 jaar weer hoort… Met een keurige Bart van Leeuwen voor de countdown. En een keurig Erikje, zo van de ziekenomroep naar een zeepiraat”. (TB)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Frank
Frank
8 augustus 2020 - 17:13 17:13

die tune Bronx klinkt nu nog altijd geweldig

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
8 augustus 2020 - 20:41 20:41
Antwoord aan  Frank

Gecomponeerd door de Fransen Claude Vallois en
Henri Decker opgenomen in Parijs en uitgebracht in
Vlaanderen door “Monopole-records” .

Rett
Rett
7 augustus 2020 - 14:36 14:36

opmerkelijk hoe die late mi amigo shows op de Maeva van wat later lijken. Heb Mi Amigo nooit gehoord, dus het is wel nieuw voor me en grappig om EDZ dan een soort Maeva-show te horen maken. Heeft het zelfs even over Ton Schipper, en die linkt in m’n hoofd meteen met Seven.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
7 augustus 2020 - 17:15 17:15
Antwoord aan  Rett

Ik denk dat het eerder andersom is, Maeva klonk als
Mi Amigo, net daarom was het station zo populair en een thuishaven voor gewezen mi-Amigojocks.

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx