RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Radio M brengt verhalen, van de stad

Om verbondenheid en warmte te brengen, trakteren Stad Menen en cultuurcentrum De Steiger, de inwoners elke zondag van februari, tussen 12:00 en 13:00 uur, op een eigen radioprogramma: ‘Radio M – optocht door Menen, Lauwe en Rekkem’. Zeer verschillende inwoners vertellen er hun verhaal over diverse onderwerpen: van een iconisch winkeltje tot hevige gitaren, maar ook plaatsen in de stad die vragen oproepen, komen aan bod.

De coronacrisis heeft veel wandelaars op de been gebracht. Zo leerde ieder zijn eigen omgeving opnieuw kennen. Sommigen kwamen voorbij plaatsen die iets mysterieus in zich dragen, omdat ze een gat in het landschap hebben geslagen, of omdat ze weinig prijsgeven over hun functie. Radio Mi is te beluisteren via de frequentie van het lokale Jess FM op 89.9 FM en online.

“Radio M wil nu drie mysterieuze plekken uitlichten: het gebouw van de RTT in Menen, het Sociaal Oord en De Witte Lietaer in Lauwe en de site van de grensovergang in Rekkem. Radio M zal in februari aandacht schenken aan deze drie spekken”, vertelt schepen van evenementen Herman Ponnet.

Er komt toffe verhalen aan bod, met details over hoe het er vroeger aan toeging op deze drie plekken. Wie ondertussen nog informatie heeft, mag die altijd op de Facebookgroep ‘Radio M -, optocht door Menen, Lauwe en Rekken’ delen. De groep is opgevat als een mooie ontmoetingsplek, daarom zijn alle Menenaars er welkom. 

Voor Radio M wordt ook samengewerkt met de lokale horeca. “We nodigen cafés en restaurants uit om aperitiefpakketten aan te bieden. Zo kun je tijdens het luisteren naar Radio M toosten op de verhalen van Menen. Horecazaken die interesse hebben om een pakket aan te beiden, kunnen dat laten weten via evenementen@menen.be, klink het.

“Radio M kwam to stand in het kader van Boulevard Polar, het winteraanbod waarmee we met al onze diensten warmte en licht in de stad brengen. Radio M verwarmt ons in februari dus met verhalen van onze stad. Zet je radio aan, geniet en lach. Als schepen van cultuur blijf ik ijveren voor creativiteit en vernieuwing om de afstand tussen ons te overbruggen”, besluit schepen Griet Vanryckegem. 

Sociaal Oord – De Witte Lietaer – grensovergang Rekkem en RTT gebouw


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx