RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radio Luxemburg herleeft bij Extra Gold

We blijven het herhalen: je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een hitlijst van. En iedere decembermaand wordt daar nog een flinke schep bovenop gedaan. Enkel met een excel sheet zijn ze nog bij te houden. Vaak gaat het om ‘meer van hetzelfde‘, maar toch slaagt er zo heel af en toe een station in om buiten de lijntjes te kleuren, omdat het bij hen om veel meer gaat dan enkel de genummerde plaatjes …

Al ruim tien jaar presenteert Extra Gold aan het eind van het jaar een bijzondere lijst om de laatste dagen extra luister bij te zetten. Meestal een overzicht waarin zowel plek is voor iets extra als voor heel veel gold. Ook in 2021 is dat weer prima gelukt want vanaf 27 december gaat men terug naar de jaren 70 van de vorige eeuw. Dit keer met een overzicht van de vijfhonderd grootste hits van dit decennium, samengesteld aan de hand van de lijsten die door het legendarische Radio Luxembourg werden uitgezonden.

De tijd van roemruchte DJ’s als Tony Prince, Stuart Henry, Mike Hollis, Bob Stewart, Kid Jensen en Mark Wesley, die elke avond in heel Europa waren te horen op de 208 meter in de middengolf. Veel luisteraars achter het IJzeren Gordijn maakten toen en zelfs vaak voor het eerst kennis met wat er in de West-Europese muziekwereld gebeurde. De complete lijst is terug te vinden zowel op de website van Extra Gold als bij Hitnoteringen.

De Luxembourg Top 500 wordt uitgezonden van 27 tot en met 31 december 2021 bij Extra Gold. Elke dag komen honderd nummers voorbij, telkens van 10:00 tot 18:00 uur. Gepresenteerd in een vormgeving waarbij het toenmalige Radio Luxembourg weer bijna tastbaar tot leven komt. (TB)

Het team van Radio Luxemburg in 1983


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx