Middenin de vrije radio ‘hause’, de lente van 1981, maakte de regio Tervuren plots kennis met een lokale zender. In een schuurtje in de Heidestraat in Duisburg werd, onder impuls van Guido Vanlinthout, alias Guido Babbelaar, een primitieve studio gebouwd. Heel snel daarna werd Radio Lipstick geboren. Te ontvangen op 103.9 MHz. Drie jaar later was het avontuur voorbij.
Maar niet echt. Er was weliswaar een einde gekomen aan de radio-avonturen, maar de VZW Lipstick en een deel van het team bleef intact. “De magie, de sfeer, de kameraadschap die toen ontstond leven nog steeds verder. Elk van ons is door deze fantastische periode gevormd. Elk van ons denkt met plezier terug aan die leuke momenten”. Niet enkel in gedachte, maar ook in realiteit. Lipstick verschijnt met een zekere regelmaat terug in het straatbeeld via fuiven en… pop up cafés.
Vanaf 22 juni is het opnieuw zover. Dan is Duisburg wederom een café rijker. Vier vrijdagen en evenveel zaterdagen tapt het Radio Lipstick-team pintjes in hun eigen pop-upcafé aan de kerk van Duisburg. De opbrengst gaat naar twee goede doelen. Een deel wordt gedoneerd aan ‘Dilbama voor Gamba’, een project in Gambia van een dorpsgenote. Een ander deel gaat naar de goede werken van de plaatselijke liefdadigheidsorganisatie ‘De Grute Plateau”.
Guido Vanlinthout (in Het Laatste Nieuws): “Het idee kwam in navolging van al die pop-upconcepten. Al zes jaar organiseren we succesvol de Nacht van Radio Lipstick-fuif en we wilden nog een extra initiatief lanceren. Aan de kerk van Duisburg staat een klein cafeetje leeg, dus dachten we: waarom geen pop-upcafé. We sloten een overeenkomst met de huidige uitbaatsters en mogen vier weekends achter elkaar de bruine kroeg openen”.
De mannen van de VZW gaan zelf achter de toog staan, maar laten natuurlijk ook de draaitafel niet onbenut. Er wordt muziek gedraaid uit de jaren ’80, typerend voor de periode waarin Radio Lipstick actief en heel populair was. De bruine kroeg wordt gedecoreerd met foto’s en krantenknipsels van de vzw.