fbpx

RadioVisie

  • .
    Broadcast Partners
    .

Radio Lede start kinderradio: Radio Kadee

Ralph Iliano, bekend van Radio Lede, Radio Katanga, Goeiedag Aalst, TOPradio, Radio Mango en zijn collega Stijn Van der Heyden, die zijn sporen verdiende bij Radio Katanga en Oilsjt Mjoezik, pakken uit met en nieuw initiatief… in de radiosector. Of wat dacht u?

Beide heren vertoeven al een hele tijd in het wereldje en merkten, vader zijnde van in totaal zes kinderen, dat er in Vlaanderen geen specifieke ‘kinderzender’ meer is. “Wij gaan dat gaatje vullen,” zegt Iliano. “Radio Kadee wordt een webradio voor kinderen met een doelpubliek van nul tot twaalf jaar. We hebben een zender voor ogen die zich toespitst op alles wat met kinderen te maken heeft.”

“Kinderen houden nochtans erg veel van muziek en hebben behoefte aan de plaatjes die ze graag horen,” zegt Van der Heyden. “Streamingsdiensten zoals Spotify en Deezer kunnen hierin deels voldoen, maar ze zijn stuk voor stuk betalend en er is veel zoekwerk nodig om tot goede afspeellijsten te komen die niet snel vervelen”.

Radio Kadee gaat kindermuziek uitenden, met hier en daar een plezante popsong, met ’s avonds voor het slapengaan een voorgelezen verhaal. Het wordt ook een interactief kanaal: kinderen en ouders mogen ook verzoekjes sturen en kunnen in contact treden met de radiomakers.

De bezielers van dit project wonen beiden in de Denderstreek, maar hopen kinderen (en hun ouders) in heel Vlaanderen gelukkig te maken.

Radio Kadee is terug te vinden en te beluisteren op radiokadee.be. Wie een WiFi radio, Sonos of een gelijkaardig systeem heeft, kan ook via die weg afstemmen. Proximus TV pikt eveneens in. Dezelfde kanalen als Radio Lede, dus. Radio Kadee heeft ook een Facebookpagina.


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is
Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck.
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
Kritiek bij Klara (of omgekeerd) Doorbraak.be is een website die een bijdrage levert aan opinievorming
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Radiomakers hebben het allemaal diverse malen meegemaakt ter voorbereiding van een live-uitzending op locatie. Vooral

7
Reageer op dit artikel

avatar
3 Aantal reacties
4 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
7 Personen die reageerden
Mark BleysjohanStijn Van der HeydengertJean-Luc Bostyn Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
gert
Gast
gert

dat gaat niet werken hoor,ben ik vrij zeker van maar toch succes voor de moed om dit op te starten

Radio Ketnet
Gast
Radio Ketnet

Geen kinderzender meer ?

En beste Radiovisie, wat is Ketnet Radio dan ?
Wij halen met Ketnet Hits een bereik van 8000-10000 luisteraartjes via Ketnet.be en radioplus.be.
Binnenkort – in de laatste schoolweek voor de kerstvakantie gaan we weer elke dag live vanuit Vlaamse scholen, 1 per provincie, 1 provincie per dag. Inschrijven voor de actie Koekenbak kan trouwens al volop.

comment image

Elke woensdagavond maken we ook live Shout-Out!, een samenwerking met Ketnet-TV maar exclusief via Ketnet.be .

comment image

Radio Ketnet werd trouwens al in 2005 opgestart, eerlijk gezegd wat in navolging van het Duitse Radio Teddy maar dan veel bescheidener qua opzet. Naar aanleiding van reclamebeperkingen zijn we recent uit de boeketten van VRT op DAB+ en Tune-In gevallen, dat is waar. Maar dat wil nog niet zeggen dat we er niet zijn he. 🙂

comment image

Jean-Luc Bostyn
Gast
Jean-Luc Bostyn

Dank voor de reactie. Zoals u ongetwijfeld zult begrepen hebben zijn het niet de woorden van RadioVisie, wat betreft de bewering dat er geen kinderzender meer is, maar die van beide initiatiefnemers van Radio Kadee.

Stijn Van der Heyden
Gast
Stijn Van der Heyden

Beste Radio Ketnet,
Het laatste wat we willen is hier een polemiek rond opstarten. Wij zien dat jullie zich vooral toespitsen op oudere kinderen met vooral recente pophits in de programmatie te steken.
Wijzelf zijn van oordeel dat vb ook de oudere kinderliedjes en zelfs de tjoe tjoe wa’s een plaatsje mogen hebben in de programmatie. We spitsen ons dus ook op de echt jongere kinderen. Natuurlijk draaien wij ook eens een pophit maar deze zijn toch veel beperkter.
Als je ons beluisterd zul je horen dat er wel degelijk een verschil in programmatie zit.

Wij wensen Ketnet Radio zeker en vast nog veel succes en willen de plaats van de kinderen in het radiolandschap (al is het via internet) uitbreiden.

Met vriendelijke groet

Kadee Stijn

johan
Gast
johan

toch wel spijtig dat jullie de code van de shoutcaststream zodanig aangepast hebben zo het aantal luisteraars gemaskeerd is, door het te laten zoals de meeste internetradio’s het gewoon doen, is duidelijk hoe populair het station echt is, vandaar dat ik ook de reactie van Gert begrijp, daarnaast hebben we ook ervaring met internetradio, en moet ik erkennen, dat op enkele uitzonderingen na, het fenomeen internetradio Vlaanderen niet genegen is, en men met een handvol luisteraars moet content zijn, ondanks de vele tijd en energie die men er in steekt, een nationale zender zoals ketnetradio heeft andere marketing kanalen en andere budgetten , en ongetwijfeld wel meer online luisteraars.
Belangrijk daarbij is het naar buiten komen op evenementen, deden wij ook en dat scheelt hem maar wat….

chris
Gast
chris

Proficiat aan de initiatiefnemers. Ik ben zelf van Lede afkomstig maar woon sinds vorig jaar inNieuwpoort. Ik volg ook regelmatig RADIO LEDE en heb zelf ook een internetradio: RADIO DUVETORRE naar de ruïne die oprijst voor ons appartement, veel groetjes. Chris

Mark Bleys
Gast
Mark Bleys

Proficiat , laat het knallen en swingen!

Meer in Actueel
Nog maar één week Radio Seagull op AM (video)

Het Avondblad van 23 oktober

Nico Blontrock wordt schepen van Cultuur (video)

Q en Joe vervangen TomTom door Waze (video)

Duitsland: strijd om FM-frequenties gestaakt

Het Avondblad van 22 oktober (audio)

Sluiten