RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radio Lede grijpt terug naar ‘Men vraagt en wij draaien’

Internetradio Lede gaat een samenwerking aan met de rusthuizen van… Lede. Een project waarbij de bewoners van de diverse instellingen hun favoriete plaatjes van weleer kunnen aanvragen. Iedere zondag om 15.00 uur wordt speciaal voor hen een uur gereserveerd, en worden er ‘lekker ouderwets’ verzoekjes behandelt. 

“Het is bewezen dat muziek bepaalde emoties kan oproepen en daarmee de gemoedstoestand van een oudere positief beïnvloeden. Voor personen met dementie kan muziek zelfs als therapie gebruikt worden, maar het programma is zeker niet alleen voor hen bedoeld” zegt Ralph Iliano (foto), hoofdredacteur van Radio Lede. “We willen àlle bewoners en hun familie verbinden met muziek door hen een eigen radioprogramma te geven.”

Het programma kan in de rusthuizen op zondag beluisterd worden en wordt ook on-demand ter beschikking gesteld zodat de medewerkers achteraf nog naar believen kunnen luisteren. Het idee kwam van Franky Van Cakenbergh, een nieuwe medewerker van dit radioproject. Hij zal ‘De Platencarrousel’ wekelijks samenstellen en presenteren. De eerste aflevering wordt morgen- zondag 29 september – uitgezonden vanuit Residentie ’t Prieelshof in Oordegem. Volgende week zijn de bewoners van WZC Markizaat aan de beurt. (SB)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx