RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Radio Isla 106: het ritme van Ibiza (audio & video)

Ondanks de recent versoepelde reismogelijkheden – als gevolg van de coronacrisis mocht het even niet meer zoals je nog weet – proberen typische vakantiebestemmingen als de Balearen hun economische wonden te likken. Niet eenvoudig om het doorgaans bruisende uitgaansleven op Ibiza nieuw leven in te blazen. Een Rotterdamse ondernemer met een eindeloze liefde voor pompende beats en voor flitsende dj’s, zet nu zijn schouders onder de doorstart mits de oprichting van een radiostation, afgestemd op de polsslag van het eiland. Maak kennis met een ‘hot item’ in het zaterdagse avondleven, Radio Isla 106.

Peter Gelderblom? Een naam als een klok bij Radio Decibel en Channel X waar hij wekelijks zijn visie op de actueelste trends in de dancesector mocht laten horen in ‘Wheels Of The Revolution’. Maar omdat er naast het scoren van hits zoals ‘Waiting 4’ ook behoorlijk veel geld te rapen was op andere manieren concentreerde hij zich op de Termazo Music Group. Daar kunnen niet alleen artiesten, maar ook dj’s terecht voor extra bekendheid. Zo hielpen de Afro Bros de Willebroekse broers Dimitri Vegas en Like Mike aan de wereldhit ‘Instagram’.

Maar omdat de sky nog niet de limit had bereikt, kon het nog beter en vooral straffer. Een nieuwe interessante uitdaging kwam op zijn pad, een radiostation bemand met absolute sterren en ronkende namen uit de wereld van house en dance.

We’re going to Ibiza

Wat eerst alleen maar een vluchtige gedachte was, ontwikkelde zich uiteindelijk tot een mininetwerk met twee FM-frequenties voor Ibiza en voor Mallorca: 106.7 FM en 107.2 FM. Tijdens de week, van maandag tot en met donderdag, is de programmering het perfecte uithangbord van alle mogelijke muzikale uptempo trends. Van de jaren ’80, ’90 tot regelmatige bloemlezingen uit de rijke collectie ‘dance classics’. Een aanbod dat met de nodige melodieuze housetracks wordt aangevuld. De rustige slow jamz zorgen tussen 06:00 en 09:00 uur wel voor een rustige start van de dag. Met ‘Temazo On Air’ worden trouwens tussen 18:00 en 19:00 uur de releases van de gelijkaardige Music Group uitgebreid toegelicht.

Vanaf vrijdag tot en met zondagavond volgen de grote namen elkaar in ijltempo op. Van DJ Sven ‘Holiday Rap’ van Veen en Dennis Ruyer, de huispresentator bij Radio 538 van ‘Dance Departement’, tot één van de mixpioniers uit Nijmegen, Ben Liebrand. De pret kent nauwelijks grenzen met Robin Albers alias Jaydee en met – uiteraard – dé man die in deze indrukwekkende line up niet mocht ontbreken, Wessel van Diepen en de Engelstalige versie van de ‘Global Dance Chart Top 40’, die elke zaterdagavond tussen 21:00 en 23:00 uur wordt uitgezonden.

Edo komt

Vanaf 27 juni wordt nog een andere vakman aan dit selecte gezelschap toegevoegd. De voormalige Amsterdamse tweetalige nieuwslezer Edo Peters die in het verleden op het zendschip de Ross Revenge bij onder meer Radio Monique, Radio Caroline, Radio 558 en bij Radio 819 werkte. Hij presenteert elke zaterdag tussen 14:00 en 16:00 uur in het Amerikaans een hele lading dance classics. Een opdracht die Peters, die trouwens ook nog passeerde bij Radio 10 Gold, Power FM en bij talloze lokale stations, als een ‘gevoel van thuis komen met zoveel doorgewinterde muziekminnaars’ beschouwt. (FVM)

° Voor meer informatie en luisteren, surfen naar Radio Isla 106.


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nieuwe Caroline-zender heeft een Nederlandse geschiedenis

Er komt wat meer duidelijkheid over de herkomst van de nieuwe (tweedehands)zender van Radio Caroline, Lees verder

Radio Caroline knalt met sterkere AM-zender

Radio Caroline is sinds gisteravond laat op de middengolf (648 kHz) overgeschakeld op haar nieuwe Lees verder

1987: De mastbreuk op de Ross Revenge

Na het fiasco van Laser Hot Hits en de verplaatsing van hun zendschip de MV Lees verder

Het is vandaag 1 september… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

God ‘stoorde’ bij Radio Caroline (audio & video)

In het voorjaar van 1989, een kwarteeuw na de officiële start op 27 maart 1964 Lees verder

Het is vandaag 14 augustus… 1978 (audio)

Jingle-collage om Black Monday te herdenken Precies 43 jaar geleden was het om twaalf uur Lees verder

UK: Caroline krijgt hoger vermogen op 648 kHz

De Britse mediaregulator Ofcom geeft Radio Caroline toestemming om het vermogen van zijn middengolfzender op Lees verder

Het is vandaag 30 juli… 1988 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x