fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Radio is sterk medium voor autosector

Het Autosalon heeft de deuren (en poorten) weer gesloten. Inherent aan deze kermis is de overvloed aan reclame die de diverse merken maken voor, tijdens en een beetje na dit grote gala. Het salon is uiteraard één van dé momenten om via radio hun nieuwste modellen en promoties onder de aandacht te brengen. Maar niet alleen dan. Hoe, waarom en met welke mediamix doen adverteerders dit?

De autosector is het hele jaar actief op radio. “Adverteerders ervaren radio als een sterk medium dat goed werkt voor de combinatie branding en opendeurdagen,” legt Rudi Janssens, Sales Director bij Var, uit. Maar daar stopt het niet bij. Radio wordt ingezet als traffic generator. “In aanloop naar het autosalon en naar de showrooms voor de opendeurdagen. Online bijvoorbeeld naar de car configurator op de website,” verduidelijkt hij.

De gebruikelijke mediamix bestaat uit spotjes voor radio, televisie en bioscoop, out of home-advertenties, advertenties in kranten en magazines en display in de vorm van online banners, overlays en IMU’s. Opvallend is dat het aandeel van radio in het mediaplan blijft toenemen. Op drie jaar tijd steeg het radioreclame-aandeel met 5% (17% in 2016 naar 22% in 2018) en tv-reclame met 4% (29% in 2016 versus 33% in 2018). Het aandeel van out of home-advertenties is in die periode stabiel gebleven.

In het overzicht is geen rekening gehouden met de investeringen in internet advertising, aangezien recentelijk de methode voor de metingen van dat medium is gewijzigd en in het totaalplaatje een vertekend beeld zou geven. Conclusie? “Radio is een ideaal medium voor branding en traffic generation”, besluit Rudi Janssens.

° Bericht: Var

 


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
International Radio Report boordevol... internationaal archiefnieuwsKoningsdag : Tineke de Nooy presenteert eenmalig vanuit Paleis Soestdijk
Overal in Europa stijgen de budgetten voor radio-reclame Pasen is vooral een radiofeest bij Klara (en
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Verhuisperikelen bij Radio 2 Antwerpen De Antwerpse redactie van Radio 2 vindt vanaf september, minstens
Promax is een professionele vereniging van Amerikaanse en Europese marketeers, die vooral met televisie bezig
Deze ochtend, om 07:00 uur stond Radioblad 80 al online. U kan het hier lezen.
Radiodays Europe in Lausanne Van zondag 31 maart tot en met dinsdag 2 april zijn

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het Avondblad van 1 februari (video)
VRM: “Erkenningen zijn definitief”
Studio Brussel heeft zichzelf heruitgevonden
Studio Brussel: De Nieuwe Lichting 2019
Het Ochtendblad van 1 februari (audio)
Het Avondblad van 31 januari (audio)
Sluiten