fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

Radio ‘helpt wereld een beetje om zeep’ in Maaseik

Urbanus wist het al in 1974 op het moment dat hij ‘De wereld is om zeep’ – toen nog – op vinyl zette. “Er gebeuren rare dingen rondom mij” zingt hij. Die wereld draait voorlopig nog wel door, maar roept dezer dagen toch nogal wat vragen op in het Limburgse Maaseik, waarbij radio blijkbaar een hoofdrol zou kunnen spelen. Tenminste het zendtechnische aspect ervan. 

De kranten van Mediahuis spraken met enkele lokale inwoners waarvan hun auto plots niet meer wil starten, bij anderen geven de elektrische garagepoorten geen teken van leven meer en sommigen zagen de ramen van hun auto plots open staan. Burgemeester Johan Tollenaere bevestigt dat hij sinds enkele weken tal van klachten kreeg. Mogelijk zijn er nog meer problemen, want niet iedereen neemt direct contact op met de gemeente.

Burgemeester Tollenaere komt zelf naar voor met een mogelijke verklaring. In onder andere Het Belang van Limburg wijst hij naar de lokale zendmast op de hoek van de Maastrichtersteenweg en de Stationsstraat. “Ik weet het niet zeker, maar de klachten komen wel vooral uit die regio. Bovendien zijn er in juni werken uitgevoerd aan die mast, en sindsdien krijgen we meldingen van defecten.”

De mast, zoals er veel staan in België, wordt door diverse telecomoperatoren gebruikt, maar ook Norkring en Broadcast Partners hebben er antennes staan, die nodig zijn voor de verdere uitrol van DAB+. Een kleine maand geleden plaatste het Noorse bedrijf er een extra antenne.

“Maar het is te kort door de bocht om nu zomaar naar ons te wijzen”, zegt woordvoerder Dominique Lievyns. “We voeren die werken ook op andere plaatsen uit, en daar zijn geen problemen. Alles wat wij doen, is gereglementeerd, wij zijn geen amateurs. En daarbij, Broadcast Partners heeft twee dagen na ons ook nog werken uitgevoerd.”

Het Nederlandse bedrijf gaf inmiddels aan extra onderzoek in te stellen. “Wij hebben inderdaad gewerkt aan die mast, maar hebben geen enkele klacht ontvangen daarover”, zegt Marco Schreuders, operational manager van Broadcast Partners. “In ieder geval zijn we blij dat we nu op de hoogte zijn, en we laten onze technici de zaak meteen uitzoeken. Maar ik benadruk wel dat die mast ook door vele andere spelers op de markt gebruikt wordt.”

Zolang ze er in Maaseik ‘The scratchin zwaantjes’ van de eerder aangehaalde Urbanus niet moeten bijhalen, zien we het nog goed komen. Met enig geduld… (Bron: Mediahuis)

Lees ook Maaseik: DAB+ stoort (slechte) draadloze ontvangers


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het DAB+ vakantierapport Frankrijk: 68 extra DAB+ stations in Parijs, Marseille en Nice Polen: kandidaten
Er zijn nog twee kandidaten in de running voor de overname van het zenderpark van
Een deel van het Nederlandse Broadcast Partners is verkocht aan het mastenbedrijf Celllnex. Dat meldt
Niet enkel het oor wil wat, het oog maakt het zoveel imposanter Na de 'huisruil'
Bij RadioVisie hebben we heel wat lezers die zich (ook) interesseren voor de technische aspecten
Het is komkommertijd in de nieuwsmedia en dan wordt klein nieuws al eens buiten proportie
Het heeft zijn tijd geduurd, maar maandag 3 juni kon zenderoperator Norkring nu ook zijn
De VRT-radio schakelde afgelopen dinsdag (5 maart) voor haar DAB+ mux over op een volledig

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Blad 205: Spotify, Top 15, Pros, Qmusic, Hertz (audio)

Vrije radio-pionier Ugo De Clerck (72) is niet meer

Bjorn Verhoeven ‘gocart’ van Hasselt naar Middelkerke

Blad 204: G FM, ‘radiopiraten’ en Nasrien C. (video)

Blad 203: Top 40, 70 jaar FM en een tourwinnaar

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (24)

Sluiten