RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Radio GRK: Cindy Gaspercic is ‘Genkenaar van het jaar’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zondagmiddag vond in de salonradiostudio van meubelen Prenuptia in Genk de uitreiking plaats van de GRK award ‘Genkenaar van het Jaar 2020’. Samen met de luisteraars ging Radio GRK op zoek naar die persoon die in het moeilijke covid-jaar 2020 in de stad Genk met zijn of haar inzet bijgedragen heeft tot een betere samenleving met meer begrip, onderlinge verstandhouding en samenhorigheid.

De GRK-redactie nomineerde begin januari een achttal kandidaten van divers pluimage, waarna de Genkenaren via een aparte poll een unieke stem mochten uitbrengen. Bij afsluiting op 31 januari noteerde men maar liefst 5.564 stemmen. Een aantal waar het lokale radiostation bijzonder fier op was. Stad Genk telt een goeie 64.000 inwoners. Ruim één op elf hebben hun favoriete kandidaat aangeduid.

Radio GRK zorgde niet alleen voor een live radio-uitzending van het gebeuren, maar ook thuis kon men via een videostream alles netjes tot in de puntjes volgen. Vanuit de unieke setting van een salonradiostudio in meubelzaak Prenuptia, werden alle genomineerden door voorzitter Eddy Thijs nog eens kort voorgesteld en geïnterviewd. Nadien maakte de Genkse burgemeester Wim Dries, samen met eerste schepen Anniek Nagels, de verzegelde enveloppe open en werd de winnares zijnde Cindy Gaspercic bekend gemaakt.

Cindy zet zich al sinds enige tijd volledig belangeloos in voor haar opgerichte FB-groep ‘Zonder Honger Naar Bed in Genk’. Zij tracht en slaagt er in steeds meer mensen te motiveren op voedseloverschotten of extra eten te voorzien voor gezinnen die het minder goed hebben. In enkele weken tijd werden zo’n drieduizend mensen lid van deze vereniging en bijna dagelijks voorzien ze honderden voedselpakketten extra voor degenen die het nodig hebben en dat allemaal volledig belangeloos. 

Radio GRK hoopt dat deze jaarlijkse traditie nog kan groeien, en dat begin februari 2022 een grote normale happening kan worden gehouden. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx