RadioVisie

  • .
    .

Radio Gaga-duo voor het eerst écht op de radio bij Joe

‘De Geallieerden’, vanaf 11 maart op donderdag tussen 21.00 en 00.00 uur

Joris Hessels en Dominique Van Malder (foto bovenaan) gaan vanaf 11 maart elke donderdagavond helemaal gaga van 21:00 tot 00:00 in het gloednieuwe programma ‘De Geallieerden’ bij Joe. Zes weken lang dopen ze de studio om tot een baken van troost voor luisteraars in deze rare tijden en kijken ze vooruit naar de lonkende bevrijding van het coronavirus. 

Joris Hessels: “Toen ik voor de eerste keer te gast was bij Joe in ‘Zot Gedraaid’ voelde ik al: “Hier wil ik wel eens radio maken”. En dat gaan we nu doen. Aan de vooravond van een vaccin en nakende versoepelingen, zullen Dominique en ik in ‘geallieerde’ vorm de studio omtoveren tot een radiobunker van opgehoopte gevoelens. Alles mag en alles kan. Radio op de tonen van een bevrijding tot de klok twaalf uur slaat. We draaien plaatjes, hebben praatjes, we helpen waar we kunnen. De Geallieerden komen naar de luisteraars toe.”

Met de nodige portie gaat het duo praten met luisteraars en sprokkelen ze verhalen. Ze geven tips, brengen troostende woorden voor de mensheid en buigen ze slecht nieuws om in goed nieuws. Daarnaast gaan ze, als Clouseau-fans pur sang, de uitdaging aan om de fanclub van de band nieuw leven in te blazen. 

Dominique Van Malder: “Hier moogt ge lachen, wenen, liedjes zingen, flauwe moppen vertellen, verzoekjes plegen, iemand bedanken. Of niet. Als het maar troost biedt in deze donkere dagen. We hebben in ons programma gelukkig de hulp van een bekend orakel, iemand die op alles een antwoord heeft. Ik voel het tintelen in mijn Albatros-lichaam, het licht van de vrijheid lonkt. En ja hoor, af en toe komt er onverwachts een verdwaalde compagnon langs om mee te proeven van die lonkende vrijheid.”

Robin Vissenaekens (channelmanager Joe): “Joris en Dominique zijn hélemaal Joe. Ze hebben een ontwapende stijl die perfect bij ons past en ze mogen de grenzen van radio samen met onze luisteraars verkennen. En in hun geval weet ik dat ze die echt wel gaan opzoeken. Elke donderdagavond, net voor het weekend, zorgt dit programma voor een bevrijdend gevoel.”

Joris en Dominique gingen vanmorgen – dinsdag 9 maart – ook langs bij Sven Ornelis en Anke Buckinx om het nieuws aan te kondigen. En ze hadden daarbij meteen een oproep voor de luisteraars in petto: “Wij zouden heel graag iets doen rond Clouseau. Ben je iemand die grote fan is en heb je toevallig een Instagrampagina die zich voordoet als Koen of Kris? Dan mag je ons contacteren via de app en laten we jou aan het woord.”


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Bijzonder seizoen van Radio Gaga

Om een hart onder de riem te steken van al wie zich het voorbije jaar Lees verder

Radio gaga op Eén

Drie seizoenen lang stal Radio gaga de harten van iedereen, met de ontroerende verhalen van Lees verder

Blad 709: VRM, Radio Gaga & Tequila (video)

Hebben Facebook, Instagram, Tik Tok ... voor u geen geheimen meer? Op veilige afstand luisteren Lees verder

Blad 585: Radio 2, Radio Gaga en Radio 538

VRT Innovatie en Radio 2 Antwerpen verbinden burgers met lokale mediabeleving Radio Gaga en CirQ Lees verder

Joe reikt de Joe-ies uit

Uit het huis van DPG media kwamen de eindejaarsprogrammeringen van zowel Willy als Qmusic reeds Lees verder

Radiostations DPG Media ‘gehackt’

Aandacht trekken dat doe je tegenwoordig niet zomaar meer. In een wereld waar iedere vierkante Lees verder

Joe: 1.014.900 euro pakjes voor kinderen in armoede (video)

1.014.900 euro is het indrukwekkende bedrag dat de Joe-luisteraars in amper twee weken inzamelden via Lees verder

Joe bezorgt elk kind een warme kerst (video)

Joe & vzw Kindergeluk roepen op om een pakje te schenken aan kinderen in armoede Lees verder

Meer over Joe

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x