RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radio Diest wordt Radio Demerstad

Drie frequenties

Er was al langer sprake van ‘in de wandelgangen’, Radio Diest zou werken aan een nieuwe naam als omroep. Uiteraard komt dan meteen de vraag waarom dat al niet gebeurde bij de aanvraag, vorig jaar. Het zou eenvoudiger kunnen zijn om van meet-af-aan vooral de nieuwe luisteraars meteen eigen te maken aan een blijvende identiteit. 

Zoals bekend kon de vzw Speedy op 1 december vorig jaar pakket 56 binnenhalen, en dit als enige kandidaat. Het pakket was een kavel van drie frequenties: de reeds vroeger gebruikte 105.1 MHz (Diest) en 107.9 MHz (Herk-de-Stad), daar kwam de nieuwe frequentie 105.8 MHz (Scherpenheuvel-Zichem) bij. Als omroepnaam werd Radio Diest gekozen, zo werd tot nu ook uitgezonden. 

Steden aan de Demer

Het bereik van de radio verruimde in de lengte zowat van Aarschot tot Hasselt, in de breedte van richting Tienen tot richting Geel. Omroepverantwoordelijke Chris Cuypers (aka Chris Van Opstal): “De naamswijziging is een gevolg van de uitbreiding van de frequenties”. Daarin is dus gekozen voor de vroegere onderbouw ‘vanuit de Demerstad’, met als nieuwe omroepnaam Radio Demerstad.

Radio Diest was al een tijd zowat de lokale Studio Brussel in de regio. De uitzendingen als Radio Diest werden toen zonder problemen beluisterd in de steden en dorpen binnen het bereik van de beide uitzendlocaties, Diest en Herk-de-Stad. Met een ruimer bereik naar drie steden in de vallei van de Demer komt daarin nu verandering, de VRM is volgens Chris Cuypers hierover ingelicht. 

Nieuw radiovolk?

De naamswijziging gaat in op 3 september, een maandag. Dat is tevens het einde van de zomervakantie en het begin van een nieuw schooljaar. Bij Radio Demerstad wordt dat waarschijnlijk ook het begin van een nieuwe programmatie, richting het najaar en eindejaar. Of daar ook nieuw radiovolk bij zou ‘horen’ is voorlopig nog niet bekend gemaakt. 


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

7 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rudi
Rudi
4 augustus 2018 - 13:07 13:07

Hopelijk veranderen ze niets aan hun format, dit is gewoon een van de beste in België.
90’s – 00’s enz …, is er overal veel te veel om nog maar te zwijgen van het oeverloos gezwets en geleuter met de zogenaamde sidekicks waar niemand op te wachten zit.

Chris Cuypers
Chris Cuypers
7 augustus 2018 - 01:21 01:21
Antwoord aan  Rudi

In het format wijzigt niets. Het is louter een naamswijziging uit commerciele overweging. Wij blijven focussen op de regio. Chris Cuypers. Voorzitter.

Geert
Geert
23 oktober 2018 - 14:51 14:51
Antwoord aan  Chris Cuypers

Focussen op de regio zegt u….. Maar intussen is radio Demerstad nationaal wel aan een waanzinnige opmars bezig. Er wordt al vergeleken met het toenmalig top radiostation Maeva.

gert
gert
24 oktober 2018 - 23:10 23:10
Antwoord aan  Geert

nationaal?zijn ze dan overal te ontvangen via fm zoals contact,club fm…ruikt naar ketenvorming en das verboden

Geert
Geert
25 oktober 2018 - 14:21 14:21
Antwoord aan  gert

FM is over enkele jaren verleden tijd. Internetradio is de nieuwe norm. Bijgevolg zijn termen als ‘ketenvorming’ dan niet meer aan de orde en zal men legaal wereldwijd luisteren. (wat uiteraard nu ook al kan)

johan
25 oktober 2018 - 16:27 16:27
Antwoord aan  Geert

dat zou het moeten zijn Geert, alleen is Vlaanderen daar blijkbaar nog niet klaar voor, de meeste internetradio’s hebben een handvol luisteraars, zelfs diegene die populair op fm zitten, van een tiental tot 100, sommige heel populaire een paar 100, uitschieters zoals radio PROS met >500, maar die krijgt dan ook behoorlijk wat subsidie waar internetradios worden mee aangekocht en gratis of heel goedkoop verdeeld, aan een voornamelijk ouder publiek, thuis of in rusthuizen, Topradio heeft er ook >500 en dat zijn zowat de uitzonderingen, anderzijds is het technisch via eenzelfde server ook praktisch maar mogelijk om een stabiele server tot +- 500 listeners te streamen, daarna moet je gaan verdelen over verschillende servers, en het is zelfs al beter om dat vanaf 300 te doen, ook vanaf 250, verdubbeld het kostenplaatje bij Sabam etc.., ik hoop het zelf ook dat internetradio dab+ overtroeft, maar vrees er echt voor, want dan mag je smartphone ook constant aan de lader hangen, en telkens je een sms, whatsapp, email etc krijgt, verstoord die toon de radiostream…. of moet je zorgen dat je overal wifidekking hebt in huis etc…

gert
gert
25 oktober 2018 - 23:41 23:41
Antwoord aan  johan

stadsradio vlaanderen is een ramp,daarstraks een plaat die begon en ineens iets anders om kort daarna weer gewoon verder te sukkelen,hoe kan zoiets blijven bestaan vraag ik me dan af…kwestie van tijd?

Don`t copy text!
7
0
Deel hier gerust uw gedachtenx