RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radio CoROna start zondagse uitzendingen (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve uit Sint-Genesius-Rode gaat samen met enkele presentatoren van het vroegere Radio Ro wekelijks uitzenden vanaf zondag 21 juni tot en met 12 juli. “Met radio CoROna willen we de lokale gemeenschap samenbrengen in deze coronatijden.”  

Dat een radio verbindend kan werken, of dat nu op FM dan wel via het web gebeurt, is ook de verantwoordelijke van GC De Boesdaalhoeve niet ontgaan. “We hebben het initiatief genomen om de lokale gemeenschap samen te kunnen brengen in deze coronatijden. Nu ons publiek niet naar het centrum kan komen, proberen wij – zoals Radio Ro vroeger – zelf in de huiskamers van de mensen te komen. Er was hier veel interesse voor van de Rodenaren”, vertelt Liesbet Vermaelen.

Radio CoROna –  bemerkt de link met Radio RO – wordt niet echt een reünie van de vroegere lokale omroep die begin jaren 80 enorm populair was in Rode en die de eerste Vlaamse zender was die het singeltje ‘Brandweer’ van Clousseau draaide. “We werken wel met een aantal presentatoren van vroeger, maar betrekken er ook nieuwe mensen bij. We hebben een oproep via sociale media gelanceerd om oud-medewerkers van Radio Ro terug te vinden die geïnteresseerd waren om opnieuw mee te doen. Zo maken we een goede mix tussen de nostalgie naar de vroegere lokale radio en wat de mensen nu bezighoudt.”

Met hulp van Radio Victoria

Begin mei begon Radio CoROna aan de voorbereidingen. De programma’s zijn in volle ontwikkeling maar alles zal klaar zijn om aanstaande zondag live te gaan gaat vanuit het GC De Boesdaalhoeve, waar een ruimte omgebouwd werd tot radiostudio. De mensen van het naburige Radio Victoria uit Halle steken een handje toe. “We starten alvast met vier zondagen op rij uit te zenden. Zo kan de radio groeien. Daarna zien we wel weer verder of er nog een vervolg mogelijk is”, besluit Liesbet. (DM)

° Aanstaande zondag 21 juni om 10:00 uur start Radio CoROna met de ‘Verzoekbus’ waar iedereen een plaatje kan aanvragen, via deze website of mail info@deboesdaalhoeve.be. Luisteren doe je via deze link. Alle info op  deboesdaalhoeve.be.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx