RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Radio Clash zet schouders onder vierde vrije radio festival

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wat veertig jaar geleden begon als een plaatselijke vrije radio, is vandaag een meerdaags gratis festival geworden met een evenementenzender. Met muziek, gastoptreden en radiopresentaties die doorlopend live op internet en op FM worden uitgezonden. Radio Clash is heel even opnieuw een begrip in Sint-Denijs (bij Kortrijk) en de ruime regio.

Radio Clash, genoemd naar het gelijknamige nummer van de Britse punkpopgroep The Clash, bleek meteen een schot in de roos. Met een zeer gevarieerd format werd zowel jong als oud gecharmeerd. Vanaf de lente van 1982 was men ruim zes jaar onafgebroken in de lucht vanuit Sint-Denijs.

Menig inwoner zal zich de wit-rood-gestreepte zendmast, achter de studio, vlakbij de kerk herinneren. Maar op 25 september 1988 was het avontuur voorbij. Nog één keertje was er een come back, tijdens de plaatselijke ommegangfeesten in 2002. Een soort afsluitend nostalgisch herdenkingsweekendje, maar dat was het dan. 

Tot in 2018. Sindsdien is Radio Clash een jaarlijks muziekfestival, met een FM-frequentie er bovenop. Opnieuw met muziek voor en door de mensen uit de regio. Al zijn er opnieuw enkele Bekende Vlamingen van de partij. Ook dat is een traditie geworden. Never change a winning team. En dus is Clash aan haar vierde vrije radiofestival toe, volgens het vaste concept.

Dankzij een nieuwe groep enthousiaste muziek- en festivalmakers, gesteund door enkele radiomakers van het eerste uur. Een weekend lang feest vanuit het sportcomplex aan de Dalestraat in Sint-Denijs. (DaD)

° Wie er niet bij kan zijn, kan vanaf vandaag online luisteren of als je in de buurt bent op FM 97.8 FM.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx