RadioVisie

  • .
    .

Radio Clash: drie dagen eerbetoon aan jaren tachtig

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In het West-Vlaamse Sint-Denijs (Zwevegem) vindt komend weekend de derde editie plaats van het festival Radio Clash, opgedragen aan de toenmalige vrije radio. Alles is opnieuw te volgen via een evenementenfrequentie (97.8 FM) en online.

Het festival Radio Clash van de vzw Dirty Jessica keert op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus terug na een jaar coronastilte. Het evenement verhuist ook naar de Trimaarzate in Sint-Denijs. Op de affiche staan onder meer Zwevegemnaar Wannes Cappelle, maar ook lokaal talent Mooneye, Wolker, Pingpongclub en Low G treden er op, net als Luc Dufourmont, Iwein Segers en Piet De Praitere.

“Het basisconcept blijft ook dit jaar ongewijzigd”, zegt Midas Vanhessche van Dirty Jessica vzw. “Drie dagen lang maken we radio samen met lokale helden en bekende Vlamingen. Daarnaast komen er verschillende bands en artiesten live optreden en wordt alles uitgezonden via een tijdelijk FM-frequentie en via onze website.”

De radiostudio wordt opgebouwd in een loods naast het evenementenplein, waar de artiesten zullen optreden.

Het evenement is een eerbetoon aan de jaren tachtig. “Van 1982 tot 1988 was Radio Clash een radiozender in Sint-Denijs. Geert Vanwijnsberghe van het feestcomité vroeg ons in 2018 om die radiozender eens nieuw leven in te blazen in de vorm van een evenement.” Dat sloeg aan en ondertussen zijn de jonge organisatoren al aan hun derde editie toe.

Het hele radio-event kan ook bezocht worden. “Drie dagen lang kan iedereen gratis komen genieten van dit festival. Bezoekers kunnen op verschillende podia hun favoriete artiesten aan het werk zien. En dat terwijl ze genieten van een drankje op onze terrassen en er op de achtergrond een bekende Vlaming zijn favoriete plaatjes draait op de radio.”

Radio Clash 2021 mag doorgaan als non-social distancing evenement. Je mag dus in de open lucht zonder mondmasker genieten van radio en muziek. Je moet aan de ingang een geldig Covid Safe Ticket (vanaf 12+) kunnen voorleggen.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx